ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Tον Οκτώβριο η απόφαση για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του S. Berlusconi

ιταλία-tον-οκτώβριο-η-απόφαση-για-τη-στ-683653

Την 19η Οκτωβρίου πρόκειται να συνεδριάσει το εφετείο του Μιλάνου για να επαναπροσδιορίσει την διάρκεια της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία συνδέεται με την καταδίκη σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης -τα τρία έχουν παραγραφεί- για φορολογική απάτη.

Η χρονική διάρκεια της αναμένεται να κυμανθεί από ένα μέχρι τρία χρόνια, όπως υπέδειξε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας, αφού η προηγούμενη καταδίκη σε πενταετή στέρηση είχε κριθεί υπερβολική από αυτό.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε πριν λίγο η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας της Ρώμης που καλείται να εκφρασθεί σχετικά με την αποπομπή του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, γερουσιαστής Αντρέα Αουτζέλο, ο οποίος ανήκει στην παράταξη του Μπερλουσκόνι, κατά την ανάγνωση της γραπτής εισήγησής του, η οποία ξεπερνά τις 100 σελίδες, αναμένεται να ζητήσει την περαιτέρω εμβάθυνση του όλου θέματος, με αναβολή της συνεδρίασης για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Ντάριο Στεφάνο, πρόεδρος της επιτροπής και γερουσιαστής του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, με νέες του δηλώσεις, σήμερατο μεσημέρι, εκφράσθηκε υπέρ του να δοθεί στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και στην παράταξή του η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους, χωρίς, όμως, να εγκαταλειφθεί ο άμεσος χαρακτήρας της όλης διαδικασίας, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος. Την ίδια θέση έχουν υιοθετήσει και οι εκπρόσωποι του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Οι γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, τέλος, τάσσονται υπέρ της συνέχισης της συνεδρίασης της επιτροπής, χωρίς διακοπή ωσότου ληφθεί απόφαση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου