ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: «Ο… βουλευτής στη στέγη» το νέο σόου του Μπέπε Γκρίλο

ιταλία-ο-βουλευτής-στη-στέγη-το-νέο-684481

Δώδεκα βουλευτές του κινήματος των «Πέντε Αστέρων» πέρασαν έναν βράδυ στη στέγη της ιταλικής Βουλής

Δώδεκα δουλευτές του κινήματος των«Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο βρίσκονται, από το βράδυ της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου στη στέγη της ιταλικής Βουλής διαμαρτυρόμενοι για συνταγματικές αλλαγές οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, θα διαστρεβλώσουν το πνεύμα και τις βασικές αρχές του ιταλικού Συντάγματος.
Οι βουλευτές που είχαν πάρει μαζί τους κουβέρτες και τρόφιμα παρέμειναν ολόκληρο το βράδυ στη στέγη της Βουλής της γείτονος, ενώ πριν από λίγη ώρα έκαναν γνωστό πως προτίθενται να κατέβουν για να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους στο δρόμο μαζί με άλλους διαδηλωτές.

Νωρίτερα η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι είχε ζητήσει τον άμεσο τερματισμό της διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι «υπάρχουν δυνατότητες για άσκηση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης, χωρίς τέτοιου είδους θεαματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν φέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Παράλληλα, ο Μπέπε Γκρίλο, με νέα παρέμβασή του στο ιστολόγιό του, τονίζει ότι «ο κώδικας συμπεριφοράς που υπέγραψαν όλοι οι υποψήφιοι των Πέντε Αστέρων πριν από τις εκλογές, απόλυτα οικειοθελώς, αποκλείει την δυνατότητα σύναψης συμμαχιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Η παρέμβαση του Γκρίλο συνδέεται με τις πληροφορίες που προβάλλονται από τον ιταλικό τύπο, σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον δέκα βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος «Πέντε Αστέρων» φέρονται διατεθειμένοι να συνεργασθούν με την κεντροαριστερά – σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης Λέττα- με αποκλειστικό στόχο την αλλαγή του ισχύοντος εκλογικού νόμου.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου