ΔΙΕΘΝΗ

ABC: Τόνι Άμποτ ο νικητής των αυστραλιανών εκλογών

abc-τόνι-άμποτ-ο-νικητής-των-αυστραλιανώ-684764

Ο Τόνι Αμποτ ψήφισε σε ένα παραλιακό κλαμπ για σέρφερς- Η δημόσια τηλεόραση προέβλεψε ότι ο υπό το Φιλελεύθερο Κόμμα συνασπισμός θα κερδίσει 90 έδρες, έναντι 58 των Εργατικών του απερχόμενου πρωθυπουργού Κέβιν Ρουντ

Η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας ΑΒC ανακοίνωσε σήμερα τη νίκη στις εθνικές εκλογές της συντηρητικής αντιπολίτευσης, της οποίας ηγείται ο Τόνι ’Αλμποτ, ο οποίος θα διαδεχθεί στον πρωθυπουργικό θώκο τον Κέβιν Ρουντ του Εργατικού Κόμματος.

“Ο συνασπισμός (ο οποίος κυριαρχείται από τους συντηρητικούς) έχει ήδη κερδίσει 74 έδρες. Θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία. Πιστεύω ότι μπορούμε να λέμε ότι η κυβέρνηση έχασε”, δήλωσε ο εκλογολόγος ’Αντονι Γκριν στην τηλεόραση.

Η Κάτω Βουλή αριθμεί 150 έδρες. Η δημόσια τηλεόραση προέβλεψε ότι ο υπό το Φιλελεύθερο Κόμμα συνασπισμός θα κερδίσει 90 έδρες, έναντι 58 των Εργατικών του απερχόμενου πρωθυπουργού Κέβιν Ρουντ. Τις δυο έδρες που απομένουν θα καταλάβουν ανεξάρτητου βουλευτές.

Νωρίτερα ο Τόνι Αμποτ ψήφισε σε ένα παραλιακό κλαμπ για σέρφερς. Φανατικός της άθλησης και του γυμναστηρίου, ο 55χρονος Αμποτ φωτογραφίζεται συχνά φορώντας το μαγιό του, στην παραλία της περιοχής του. Σήμερα, όμως, έβαλε κοστούμι και γραβάτα για να ψηφίσει, συνοδευόμενος από την γυναίκα, τις κόρες του, και δεκάδες οπαδούς, που τον επευφημούσαν. Ορισμένοι μάλιστα φορούσαν μόνο σορτσάκια. «Εγώ μάλλον θα ήθελα να ήμουν εκεί έξω με τα κύματα. Εχει ωραίο κύμα για έναν ηλικιωμένο σέρφερ, σήμερα το πρωί», είπε χαριτολογώντας ο Αμποτ.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου