ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Τρεις ασθενείς επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν έγκυο γιατρό

τουρκία-τρεις-ασθενείς-επιτέθηκαν-κα-684866

«Είχα αιμοραγία αμέσως μετά την επίθεση. Ακόμα είναι μεγάλος ο κίνδυνος της αποβολής», είπε η Türkan Akın

Μια γιατρός τριών μηνών έγκυος που εργάζεται σε νοσοκομείο της πόλης Iğdır στην ανατολική Τουρκία ξυλοκοπήθηκε από τρεις γυναίκες ασθενείς επειδή τους είπε ότι για να εξεταστούν θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Η Türkan Akın φυσίατρος και ορθοπεδικός που εργάζεται στο Κρατικό Νοσοκομείο Iğdır, εξέταζε ασθενή όταν τρεις γυναίκες μπήκαν στο δωμάτιο. Η γυναίκα τους ζήτησε να βγουν από το εξεταστήριο και να περιμένουν έξω. Τότε εκείνες εξαγριώθηκαν και της επιτέθηκαν. Στο περιστατικό παρενέβη ένας άλλος γιατρός ο οποίος πήγε αμέσως τη συνάδελφο του στο δωμάτιο εντατικής.

Η Akin που νοσηλεύτηκε και φυσικά κατήγγειλλε το περιστατικό είπε πως αν και τους είπε ότι είναι έγκυος για να προστατεύσει το μωρό της οι τρεις γυναίκες της επιτέθηκαν και την ξυλοκόπησαν. «Είχα αιμοραγία αμέσως μετά την επίθεση. Ακόμα είναι μεγάλος ο κίνδυνος της αποβολής». Η αστυνομία συνέλαβε τις τρεις γυναίκες.

Η βία κατά γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Τουρκία. Σε έρευνα που έγινε και συμμετείχαν 2.800 εργαζόμενοι από το χώρο της υγείας σε 81 επαρχίες της Τουρκίας το 44% των ερωτηθέντων είπε πως έχει δεχτεί τουλάχιστον μια φορά επίθεση στην καριέρα του.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου