ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

ισχυρός-σεισμός-69-ρίχτερ-στην-ιαπωνία-689017

Ο ισχυρός σεισμός που αναστάτωσε τη νότια Ιαπωνία κατά μήκος της νότιας ακτής του Ειρηνικού έγινε αισθητός ακόμη και στο Τόκιο.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, ενώ όπως μεταδόθηκε δεν εκδόθηκε καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός ήταν 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανακοίνωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Από την πλευρά του το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 6,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα, με τη δημόσια ιαπωνική ραδιοτηλεόραση (NHK) ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Τόκιο όπου κουνήθηκαν τα κτίρια.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νότια της ιαπωνικής πρωτεύουσας και το εστιακό του βάθους ήταν στα 400 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σεισμός μεγέθους 6.2 βαθμών έπληξε και το νησί Βανκούβερ στον δυτικό Καναδά ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων δυτικά του Πορτ Χάρντι στη Βρετανική Κολομβία. Το εστιακό βάθος ήταν ρηχό, μόλις 12 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι σεισμικές δονήσεις είναι κοινό χαρακτηριστικό στην Ιαπωνία μια χώρα από τις πιο ενεργές σεισμικά στον κόσμο. Στην περιοχή αυτή σημειώνεται περίπου το 20% των δονήσεων που έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από 6 Ρίχτερ.

newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου