ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία πείνας από ισλαμιστές κρατούμενους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

απεργία-πείνας-από-ισλαμιστές-κρατού-690397

Διαμαρτύρονται για την «κακομεταχείριση» στην οποία υποβάλλονται – Συνδέονται με τους Αδερφούς Μουσουλμάνους

Με αφορμή την «κακομεταχείρηση» στην οποία -σύμφωνα με τους ίδιους- υποβάλλονται, 18 ισλαμιστές κρατούμενοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας. Συνολικά κρατούνται 69 ισλαμιστές για συνωμοσία κατά του κράτους.

Οι απεργοί πείνας, έξι εκ των οποίων ξεκίνησαν την απεργία στις 31 Ιουλίου, διαμαρτύρονται κυρίως για «την κακομεταχείριση» στην οποία υποβάλλονται από τις σωφρονιστικές αρχές της χώρας και «τον περιορισμό στις οικογενειακές επισκέψεις» που τους έχει επιβληθεί, προσθέτει η οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία ζητεί να υπάρξει «άμεση δράση» υπέρ των κρατούμενων αυτών.

Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται επίσης για την «έλλειψη φωτισμού» και για την «διακοπή του κλιματισμού» σε μια περίοδο που σημειώνονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα. Παράλληλα «αρνούνται να σταματήσουν την απεργία πείνας αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους για μια πιο δίκαιη μεταχείριση», υπογραμμίζει η Διεθνής Αμνηστία.

Τρεις κρατούμενοι από τους έξι που έχουν ξεκινήσει την απεργία από τα τέλη του Ιουλίου είναι «σε κρίσιμη κατάσταση», σημειώνει η οργάνωση, η οποία καλεί τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να προστατεύσουν τους κρατούμενους «από οποιαδήποτε μορφή κακομεταχείρισης και βασανισμού» και να επιτρέψουν «τακτικές» επισκέψεις από τις οικογένειές τους.

Οι απεργοί πείνας είναι μεταξύ των 69 ανθρώπων που συνδέονται με τους Αδερφούς Μουσουλμάνους και οι οποίοι καταδικάστηκαν στις 2 Ιουλίου σε ποινές κάθειρξης από 7 έως 15 ετών από δικαστήριο του Αμπού Ντάμπι, το οποίο αθώωσε 25 άλλους κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και 13 γυναίκες.

Οι 69 καταδικασθέντες κατηγορούνται ότι δημιούργησαν μια μυστική ομάδα με στόχο να «πάρουν την εξουσία» και να έχουν επαφές με τη διεθνή οργάνωση των Αδερφών Μουσουλμάνων.
Πέντε οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν χαρακτηρίσει άδικη την καταδίκη των ισλαμιστών και έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή νέας δίκης.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου