ΔΙΕΘΝΗ

Σε επιφυλακή ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας

σε-επιφυλακή-ο-στρατός-της-σαουδικής-α-694268

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, ενόψει μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης της Δύσης στη Συρία.

Η χώρα βρίσκεται στο πλευρό των ανταρτών που μάχονται τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το επίπεδο ετοιμότητας των σαουδαραβικών ενόπλων δυνάμεων τέθηκε στο “2” από “5” που ήταν μέχρι πρόσφατα, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μια στρατιωτική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Το ανώτατο επίπεδο είναι το “1”. «Είναι αναγκαίο, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή και άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Ιορδανία, η Τουρκία και το Ισραήλ, έχουν αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεών τους.

Ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας τέθηκε σε ετοιμότητα από την περασμένη εβδομάδα και όλες οι άδειες των στρατευσίμων ανακλήθηκαν διευκρίνισε μια δεύτερη πηγή.

Στο Κουβέιτ, πολλοί βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να τους ενημερώσει για το τι σχεδιάζει να κάνει ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν αντίποινα από ένα πλήγμα στη Συρία, όπως έγραψαν σήμερα οι τοπικές εφημερίδες.

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Τζάμπερ αλ Μουμπάρακ αλ Σάμπαχ ενώ έδωσε εντολή στον υπουργό Εσωτερικών Μοχάμαντ αλ Χάμαντ αλ Σάμπαχ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη έκτακτη κατάσταση ανάγκης, γράφει η εφημερίδα al-Watan.

Η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλες σουνιτικές μουσουλμανικές χώρες έχουν ταχθεί υπέρ των σουνιτών ανταρτών που μάχονται το καθεστώς του Άσαντ, το οποίο από την άλλη στηρίζεται κυρίως από το Ιράν, τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και τους σιίτες του Ιράκ.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου