ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Δακρυγόνα και ραβδισμοί σε συγκέντρωση 30 υποστηρικτών του Μόρσι

αίγυπτος-δακρυγόνα-και-ραβδισμοί-σε-σ-694946

Για απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία της Σφίγγας, στο κέντρο του Καΐρου, κάνει λόγο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Επίθεση με δακρυγόνα και ραβδιά κατά 30 διαδηλωτών, οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, πραγματοποίησε η αστυνομία για να διαλύσει τη «μεγαλιώδη» αυτή συγκέντρωση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, περίπου 30 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Σφίγγας, στο κέντρο του Καΐρου, όταν, χωρίς να έχουν προκαλέσει το παραμικρό επεισόδιο, η αστυνομία άρχισε να εκτοξεύει δακρυγόνα για να τους απομακρύνει.

«Είμαστε λίγοι επειδή η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει την Πέμπτη πως δίνει την αρμοδιότητα στις στρατιωτικές και αστυνομικές περιπόλους που διατρέχουν την πόλη να ανοίγουν πυρ κατά βούληση όταν διαπιστώνουν ότι όσοι διαδηλώνουν καταφέρονται εναντίον των δημοσίων αγαθών, ή των δυνάμεων της τάξης.

Το κάλεσμα στη σημερινή συγκέντρωση είχαν απευθύνει οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, ωστόσο πλέον η ικανότητά τους να κινητοποιούν μεγάλα πλήθη έχει μειωθεί έπειτα από δύο εβδομάδες μεγάλης έκτασης κατασταλτικών επιχειρήσεων εναντίον τους και συλλήψεων των ηγετικών στελεχών τους.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου