ΔΙΕΘΝΗ

Λίγες εκατοντάδες ισλαμιστές διαδήλωσαν σήμερα στην Αίγυπτο

λίγες-εκατοντάδες-ισλαμιστές-διαδήλ-703001

Μετά τη σύλληψη των ηγετικών στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας – Έντονη η παρουσία στρατού και αστυνομίας

Μικρότερες σε όγκο ήταν οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευήστην Αίγυπτο στη σκιά της σύλληψης, τις προηγούμενες ημέρες, των ηγετικών στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κάιρο, κάνοντας πορείες από τεμένη στο Κάιρο και στην Γκίζα, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές χτυπούσαν άδειες κατσαρόλες και φώναζαν συνθήματα εναντίον της απαγόρευσης κυκλοφορίας που συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κήρυξε η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα αλ Αχράμ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει διαδηλωτές στην πόλη Μανσούρα, στο Δέλτα του Νείλου. Κατά την ίδια πηγή, 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές κι αντιπάλους της πόλης Τάντα, επίσης στο Δέλτα, όπου η αστυνομία συνέλαβε 20 υποστηρικτές της Αδελφότητας για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι διαδηλωτές είχαν ανακοινώσει για σήμερα 28 «ειρηνικές πορείες» έπειτα από τη μεσημεριανή προσευχή.

Την ώρα των διαδηλώσεων οι μεγάλοι οδικοί άξονες παρέμεναν αποκλεισμένοι από άρματα μάχης του στρατού και οδοφράγματα της αστυνομίας.

Συνολικά πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 8ήμερο, κυρίως στις τάξεις των υποστηρικτών του Μόρσι, ενώ άλλοι τόσοι διαδηλωτές και στελέχη της Αδελφότητας έχουν συλληφθεί, ως επί το πλείστον όσοι διοργάνωναν και παρότρυναν σε κινητοποιήσεις.

Αναλυτές προβλέπουν την σταδιακή επιστροφή της Αδελφότητας στην παρανομία, στην οποία βρισκόταν στο μεγαλύτερο μέρος της 85χρονης δραστηριότητάς της. δε φοβούνται ότι πλέον τα πιο ριζοσπαστικά και φανατισμένα μέλη της θα στραφούν στην ισλαμιστική τρομοκρατία.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου