ΔΙΕΘΝΗ

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο Μοχάμεντ Μόρσι;

αποπειράθηκε-να-αυτοκτονήσει-ο-μοχάμ-707924

Σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του με μαχαίρι τη νύχτα του πραξικοπήματος

Την ώρα που η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδιδε το βίντεο από την σύλληψη του επικεφαλής των Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ Μπαντί, ενώ αναμένεται η αποφυλάκιση του Χόσνι Μουμπάρακ εντός ημερών και τη στιγμή που γίνεται γνωστό πως εννέα ξένοι υπήκοοι συνελήφθησαν στο Κάιρο για συμμετοχή στα επεισόδια, μία φήμη κυκλοφορεί ολοένα εντονότερα τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με αυτή, ο πρόεδρος της Αιγύπτου που ανετράπη στις 3 Ιουλίου, Μοχάμεντ Μόρσι, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ο Μόρσι τη νύχτα του πραξικοπήματος επιχείρησε να κόψει τις φλέβες του με μαχαίρι και τελευταία στιγμή σώθηκε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσαν να διαψεύσουν τις φήμες οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι αντιθέτως υποστήριξαν πως «προετοιμάζεται η δολοφονία του Μόρσι στην φυλακή», ενώ συμπλήρωσαν πως ένας «πραγματικός μουσουλμάνος δεν αυτοκτονεί».

Την ίδια στιγμή, την ήδη έκρυθμη κατάσταση πυροδοτεί η απόφαση των αιγυπτιακών δικαστικών αρχών για παράταση της κράτησής του για περισσότερες από σαράντα ημέρες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για συμμετοχή του σε «βίαιες πράξεις».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εισαγγελίας του ελ Αζμπακέγια του Καίρου, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση 15 ημερών για εννέα ξένους υπηκόους, όπως και η κράτηση μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, με τη κατηγοράι ότι συμμετείχαν σε βίαια επεισόδια κατά των αστυνομικών αρχών στην πλατεία Ραμσί και επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του ελ Αζμπακέγια.

Πρόκειται για τέσσερις Ιρλανδούς, δύο Καναδούς, δύο Σύριους και έναν Τούρκο, ενώ όπως αναφέρει η τουρκική πρεσβεία στο Κάιρο, ο συλληφθείς είναι φωτογράφος και δεν είχε καμία συμμετοχή στα επεισόδια. Όσο για τους υπόλοιπους απορρίπτουν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως περπατούσαν στους δρόμους όπου σημειώθηκαν τα γεγονότα.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου