Το δεύτερο "όχι" της Μέρκελ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-20, 13:10:46
Το δεύτερο "όχι" της Μέρκελ

«Δεν βλέπει» κούρεμα για την Ελλάδα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δηλώσεις της στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Ruhr Nachrichten.

Όπως αναφέρει σχετικώς η ελληνική υπηρεσία της «Deutsche Welle», η κ. Μέρκελ δηλώνει για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα ότι «δεν βλέπει» κούρεμα για την Ελλάδα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξηγεί: «Όχι, δεν βλέπω ένα τέτοιο νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα απ΄ ότι πριν από έναν χρόνο».

Υπενθυμίζει, δε, τα εξής: «Πάντα λέγαμε στην ευρωζώνη, ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας το 2014 ή στις αρχές του 2015. Το σωστό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα». Μιλώντας γενικότερα για την ευρωζώνη, η Άνγκελα Μέρκελ επισημαίνει ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά «αναμφισβήτητα υπάρχει πρόοδος, την οποία βλέπουν και οι επενδυτές ανά τον κόσμο».

Κριτική Στάινμπρουκ: «Πείτε την αλήθεια»

Κριτική στην πολιτική της καγκελαρίου για την ευρωζώνη ασκεί, σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, ο υποψήφιος της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ. Μιλώντας στην κομματική εφημερίδα των σοσιαλδημοκρατών Vorwärts, ο Στάινμπρουκ κατηγορεί τη Μέρκελ ότι αποκρύπτει από τους πολίτες τους κινδύνους που θα είχε ενδεχόμενο κούρεμα για την Ελλάδα. «Χρειάζεται η Ελλάδα νέο πρόγραμμα βοήθειας; Θα επιτρέψει (η Μέρκελ) να στηριχθούν οι τράπεζες με χρήματα απευθείας από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο; Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι αυτό θα συμβεί» τονίζει ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Φωνές κριτικής και από την υποψήφια των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκχαρντ: «Η σκληρή πολιτική λιτότητας πνίγει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης στην Ελλάδα» λέει η πολιτικός των Πρασίνων στην εφημερίδα Kölner Stadt Anzeiger. Υποστηρίζει μάλιστα ότι «αν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επιμείνει στην μονόπλευρη πολιτική της, τότε μάλλον θα γίνει κούρεμα το φθινόπωρο και ενώ θα συνεχίζεται η οικονομική κρίση».

 

AΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=