ΔΙΕΘΝΗ

Νέα σενάρια για τον θάνατο της Νταϊάνα

νέα-σενάρια-για-τον-θάνατο-της-νταϊάνα-710368

Η Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε τώρα τον φάκελο που αφορά τις συνθήκες του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν από 16 χρόνια στο Παρίσι, μετά από μια σημαντική πληροφορία που αποκάλυψε στα πεθερικά του, τα οποία τη μετέφεραν ακολούθως στη βρετανική αστυνομία, πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων.

×Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία δήλωση από τους δύο γιους της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι

Σύμφωνα με τη νέα αυτή πληροφορία, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον σύντροφό της Ντόντι Αλφαγιέντ και τον Γάλλο οδηγό τους σκότωσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του βρετανικού στρατού. «Η μητροπολιτική αστυνομία εξετάζει πληροφορία που έλαβε πρόσφατα σχετικά με τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και τα άτομα που τη συνόδευαν και θα αξιολογήσει την αξιοπιστία της.

Η αξιολόγηση θα γίνει από αστυνομικούς της υπηρεσίας ειδικών εγκλημάτων», δήλωσε εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ και διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται για επανεξέταση της υπόθεσης».

Για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στις 31 Αυγούστου του 1997 είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν διάφορα σενάρια συνωμοσίας, αλλά τελικά οι γαλλικές αρχές έκλεισαν τον σχετικό φάκελο με το σκεπτικό ότι επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα, το οποίο προκάλεσαν οι παπαράτσι και η ποσότητα του αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του οδηγού Πολ.

Ωστόσο το γεγονός ότι η Σκότλαντ Γιαρντ ανοίγει τώρα αυτόν τον φάκελο με δική της πρωτοβουλία, τονίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται για επανεξέταση της υπόθεσης, είναι μια σαφής ένδειξη ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την πληροφορία που προέρχεται από πρώην στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων.

Οπως έγινε γνωστό, τα πεθερικά αυτού του στρατιώτη, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, έστειλαν επιστολή στη Σκότλαντ Γιαρντ για να αποκαλύψουν τον ισχυρισμό του γαμπρού τους, ότι την Νταϊάνα τη σκότωσαν άνδρες από τη μονάδα του στις ειδικές δυνάμεις.

Ο πατέρας του Ντόντι Αλφαγιέντ, διεθνής επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης του γνωστού πολυκαταστήματος του Λονδίνου, Χάροντς, ο οποίος συνεχώς υποστηρίζει ότι ο γιος του και η πριγκίπισσα Νταϊάνα δολοφονήθηκαν από τα κυκλώματα του αγγλικού κατεστημένου, δήλωσε ότι «παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τη νέα αυτή εξέλιξη και θα περιμένει το αποτέλεσμά της».

Μπάκιγχαμ
Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία δήλωση από τους δύο γιους της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Οι γαλλικές αρχές έκλεισαν τον φάκελο για τις συνθήκες του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 2008 μετά από δικές τους έρευνες και ανακρίσεις και με την κατά πλειοψηφία ετυμηγορία ότι το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα προκάλεσαν οι παπαράτσι φωτογράφοι που την παρακολουθούσαν και η ανευθυνότητα του οδηγού τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μοχάμεντ Αλφαγιέντ είχε ισχυριστεί στο παρελθόν, δημόσια μάλιστα, ότι πίσω από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του γιου του Ντόντι βρίσκεται ο πρίγκιπας Φίλιππος.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου