ΔΙΕΘΝΗ

Ο «Ρέμος» της Αιγύπτου ξεφαντώνει στο νησί των ανέμων

ο-ρέμος-της-αιγύπτου-ξεφαντώνει-στο-710796

Η πατρίδα του είναι το πιο «καυτό» σημείο του πλανήτη αυτή τη στιγμή, ωστόσο ο απόλυτος σταρ της Αιγύπτου, που η φήμη του έχει κατακτήσει τη Μέση Ανατολή και έχει φτάσει μέχρι τη Δύση, δεν φαίνεται να έχει τη «στόφα» των χολιγουντιανών του συναδέλφων.

Αλλοι αστέρες εκμεταλλεύονται τη φήμη τους για να γίνουν «πρέσβεις» για κάποιον σκοπό. Οχι όμως ο Αμρ Ντιάμπ, που βρέθηκε στη Μύκονο για… μπίζνες και προς «ενίσχυση» του τραπεζικού του λογαριασμού, τη στιγμή που η χώρα του φλέγεται.

Η μία και μοναδική εμφάνιση του δημοφιλούς τραγουδιστή επρόκειτο να γίνει χθες το βράδυ στο περίφημο beach restaurant «Nammos», του κοσμοπολίτικου νησιού -όπως μας διαβεβαίωναν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι υπεύθυνοι του μαγαζιού- και το τίμημα για όσους έκαναν κράτηση σε τραπέζι ήταν 220 ευρώ το άτομο, ποσό που κάλυπτε το φαγητό όχι όμως και τα ποτά.

«Χρυσές» σαμπάνιες Το μενού αποτελούνταν από τρία πιάτα και γλυκό, ενώ η τιμή της σαμπάνιας στο εν λόγω μαγαζί ξεκινάει από τα 150 ευρώ και ανάλογα με τον όγκο της φιάλης μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 120.000 ευρώ. Πρόκειται για τις 15λιτρες που τις μεταφέρουν οι σερβιτόροι με καρότσι στο τραπέζι του πελάτη. Οι Αραβες θαυμαστές του σε κάθε του εμφάνιση τον αποθεώνουν, κυρίως οι γυναίκες και τον ακολουθούν φανατικά σε όλες του τις συναυλίες ανά τον κόσμο.

Ο «Ρέμος» της Αιγύπτου ξεφαντώνει στο νησί των ανέμων

Αν λοιπόν η «περιβόητη» συναυλία που έδωσε πριν από περίπου έναν μήνα ο Αντώνης Ρέμος στην Ψαρού «έμεινε στην ιστορία» για τις υπερβολές και τις ακρότητες, οι γνωρίζοντες περίμεναν ότι θα ωχριούσε μπροστά στη χθεσινή εμφάνιση του Ντιάμπ. Κι αν ο τζίρος στη συναυλία του Ελληνα τραγουδιστή είχε φτάσει όπως λέγεται τα 400.000 ευρώ, η χθεσινή βραδιά αναμενόταν να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα».

Παρότι μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα υπήρχαν ακόμη τραπέζια ελεύθερα στο «Nammos», ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η απόβαση των Αράβων Κροίσων με τις υπερπολυτελείς θαλαμηγούς το Σάββατο θα δημιουργούσε το αδιαχώρητο στο μαγαζί. Αλλωστε οι Αραβες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη Μύκονο και, όπως μας λέει άνθρωπος της μυκονιάτικης νύχτας, και στο συγκεκριμένο μαγαζί.

«Στο “Nammos” οι πελάτες είναι κατά βάση Αραβες πρίγκιπες, Λιβανέζοι μεγιστάνες και Σαουδάραβες πετρελαιάδες που ξοδεύουν αλόγιστα χρήματα».

Ο εθνικός τραγουδιστής των Αράβων με το αστρονομικό κασέ έκλεισε τη συμφωνία για την εμφάνισή του στην Ψαρού πριν από είκοσι περίπου μέρες όταν βρέθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κυκλαδίτικο νησί για τα γυρίσματα του καινούργιου του βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Ελ Λεϊλά». Οι απαιτήσεις του λέγεται ότι ήταν από υπερβολικές έως εξεζητημένες, καθώς είναι γνωστός για την υπεροπτική του συμπεριφορά και τη ροπή του προς τη χλιδή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και για να παραβρεθεί και στα εγκαίνια ενός καφέ στην Ιορδανία χρησιμοποίησε ιδιωτικό τζετ για να… πεταχτεί.

Από συμπατριώτες του Η απουσία του από την εξέγερση προκάλεσε έντονη κριτική

Ενώ όλοι οι θαυμαστές του περίμεναν με ανυπομονησία την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, εκείνος φρόντισε, βέβαια, να την καθυστερήσει, καθώς δεν το θεώρησε πρέπον εν όψει των αιματηρών γεγονότων ή, όπως λένε οι κακές γλώσσες, επειδή δεν θα είχε την αναμενόμενη απήχηση, αφού θα χανόταν στον κυκεώνα του αιματοκυλίσματος. Οι φαν του, όμως, σε ορισμένες ιστοσελίδες έκριναν ότι ο λόγος που τους στέρησε τα νέα του τραγούδια ήταν η επίσκεψή του στη χώρα μας «για να τραγουδήσει για τους Αραβες που ζουν εδώ».

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο μεγαλύτε­ρος ποπ τραγουδιστής, ο αποκαλούμενος «πατέρας της μεσογειακής μουσικής», κρατήθηκε μακριά από τα κοσμοϊστορικά γεγονότα στην Αίγυπτο. Οταν οι συμπατριώτες του μάχονταν το 2011 στην πλατεία Ταχρίρ για ένα δημοκρατικό αύριο, ο Ντιάμπ παρέμενε σιωπηλός και τελικά κατέφυγε στο Λονδίνο μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μόλις κατάλαβε ότι ο Μουμπάρακ ανήκει πια στο παρελθόν, ο Ντιάμπ επέστρεψε και θέλησε να διεκδικήσει και εκείνος το δικό του μερίδιο στη νέα εποχή, τραγουδώντας υπέρ της εξέγερσης. Το τραγούδι του λέγεται «Masr A’let» (η Αίγυπτος μίλησε) και κυκλοφόρησε ακόμη ένα βίντεο φόρο τιμής στους νεκρούς.

Η κριτική που είχε δεχθεί για την απουσία του ήταν σφοδρή και γι’ αυτό προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα, ξεκινώντας φιλανθρωπική εκστρατεία με στόχο την ενίσχυση της αιγυπτιακής κοινωνίας. Χρησιμοποίησε γι’ αυτόν τον σκοπό τον δικό του online ραδιοφωνικό σταθμό, τον Diab fm. Η σιωπή του Ντιάμπ δέχθηκε έντονη κριτική, επειδή δεν είναι ένας τυχαίος τραγουδιστής που έχει κάνει μια σχετική επιτυχία στη γενέτειρά του.

Ο Αιγύπτιος σταρ, που γεννήθηκε στο Πορτ Σάιντ το 1961, είναι ο πιο καταξιωμένος και αναγνωρίσιμος τραγουδιστής στη Μέση Ανατολή, με πωλήσεις δίσκων που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια, το μεγαλύτερο, δηλαδή, στα χρονικά. Εχει σαρώσει πολλάκις τα διεθνή μουσικά βραβεία και έχει δημιουργήσει το δικό του, ιδιαίτερο μουσικό στυλ, που ονομάζεται Geel και αποτελεί συνδυασμό δυτικών και αιγυπτιακών ρυθμών, παραδοσιακών αραβικών ήχων και δυτικών οργάνων.

ethnos.gr
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου