ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απέκλεισαν δημοτική σύμβουλο επειδή ήταν πολύ όμορφη!

ιράν-απέκλεισαν-δημοτική-σύμβουλο-επ-711639

Η υπερβολική της ομορφιά ήταν το εμπόδιο που στέρησε από την υποψήφια Νίνα Σιακχάλι Μοράντι μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της, καθώς οι συνυποψήφιοί της αποφάνθηκαν ότι η 27χρονη κοπέλα ήταν πολύ σέξι για να ασχοληθεί με την πολιτική.

Η Νίνα Σιακχάλι Μοράντι, αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια ιστοσελίδων, στις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου κατέλαβε την 14η θέση ανάμεσα στους 163 υποψήφιους, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 10.000 ψήφους. Κι όλα αυτά μάλιστα χωρίς να δείξει ούτε καν… τα μαλλιά της, αφού οι προεκλογικές της αφίσες την έδειχναν με την παραδοσιακή φορεσιά που φορούν οι γυναίκες στη χώρα.

Μολονότι όμως η κατάταξη αυτή της εξασφάλιζε μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της Qazvin, η οποία βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τεχεράνης, η 27χρονη κοπέλα ενημερώθηκε ότι τελικά δεν επρόκειτο να αναλάβει δημοτικά καθήκοντα.

Αιτία για τον αποκλεισμό της; Το πανέμορφο πρόσωπό της, το οποίο προφανώς φόβισε τις συντηριτικές πολιτικές δυνάμεις της πόλης της. «Δεν θέλουμε ένα μοντέλο στο Συμβούλιο», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της πόλης εξηγώντας τη σχετική απόφαση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου