ΔΙΕΘΝΗ

Η απάντηση στην Ισινμπάγεβα ήρθε από την Τίλντα Σουίντον

η-απάντηση-στην-ισινμπάγεβα-ήρθε-από-τ-711647

Ο σάλος που έχει προκληθεί από τις ατυχείς δηλώσεις της μεγάλης αθλήτριας, Γελένα Ισινμπάγεβα για τους ομοφυλόφιλους, δεν λέει να καταλαγιάσει.

Στον αντίποδα, κινήσεις προσώπων με παγκόσμια αναγνώριση ενάντια στον σκοταδισμό που προσπαθεί να επιβάλλει η ρωσική κυβέρνηση βλέπουν έστω και με καθυστέρηση το φως της δημοσιότητας.

Όπως η κίνηση της γνωστής και πολυβραβευμένης ηθοποιού, Τίλντα Σουίντον να υψώσει την σημαία της γκέι κοινότητας μπροστά από το Κρεμλίνο με κίνδυνο να συλληφθεί.

Μάλιστα καλεί φίλους της στο facebook να μοιραστούν την φωτογραφία αυτή που τράβηξε στις 5 Ιουλίου.

Τι είπε η Ισινμπάγεβα για τους ομοφυλόφιλους

Η Γελένα Ισινμπάγεβα μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο για την αθλήτρια του ύψους Έμα Γκριν Τρεγκάρο η οποία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Μόσχα, είχε τα νύχια της βαμμένα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, κάτι που θεωρείται ως σημαία της γκέι κοινότητας. Η ίδια η Τρεγκάρο δήλωσε αργότερα ότι η κίνησή της αυτή ήταν μια κίνηση διαμαρτυρίας.

Η Ισινμπάγεβα, δήλωσε ότι υποστηρίζει το νομο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Ρωσία και ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα.

Είπε: «Είναι ασέβεια για τη χώρα μας, για τους πολίτες μας επειδή είμαστε Ρώσοι. Ίσως είμαστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και από τους ανθρώπους σε άλλες χώρες. Έχουμε τους νόμους μας που πρέπει να σέβονται όλοι. Απλώς προσπαθούμε να είμαστε ευσεβείς. Θεωρούμε τους εαυτούς μας σαν κανονικούς ανθρώπους, ζούμε οι άντρες με τις γυναίκες και οι γυναίκες με τους άντρες, έτσι μας έμαθε η ιστορία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου