ΔΙΕΘΝΗ

Κοιμήθηκε στο τιμόνι επί 300 χλμ.!

κοιμήθηκε-στο-τιμόνι-επί-300-χλμ-712081

Μία γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία οδήγησε -πρακτικά χωρίς να αντιλαμβάνεται τι κάνει- επί ώρες σε μία δαιδαλώδη διαδρομή

Η αστυνομία δεν δημοσίευσε το όνομά της, καθώς προστατεύεται από το ιατρικό απόρρητο, έδωσε ωστόσο αναλυτικές πληροφορίες για το πώς μία γυναίκα με διαταραχή ύπνου «κατάφερε» να οδηγεί και να στέλνει μηνύματα sms ενώ σωματικά και πνευματικά κοιμόταν, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η διαδρομή που ακολούθησε ήταν από το σπίτι της στην πόλη του Χάμιλτον, περίπου 100 χλμ. νότια του Οκλαντ, μέχρι την μεγαλούπολη. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αλλά συνέχισε για διπλάσια απόσταση προς τα νοτιοανατολικά, μέχρι την παραλιακή περιοχή του Μονγκάνουι, όπου βρισκόταν το παλιό της σπίτι.

Στο πάρκινγκ του συγκεκριμένου σπιτιού την βρήκε ο ξάδερφός της, να κοιμάται πάνω στο τιμόνι, πέντε ώρες μετά την αναχώρησή της από το Χάμιλτον.

Σε όλη τη διαδρομή η γυναίκα έστελνε sms χωρίς να θυμάται τίποτε από αυτά, αλλά και την οδήγηση.

Η αστυνομία προσπαθούσε να την εντοπίσει από νωρίς, καθώς ένας φίλος είχε ειδοποιήσει την Αμεσο Δράση ότι ίσως βρίσκεται σε κίνδυνο και απειλεί και άλλους οδηγούς. Ο ίδιος ανέφερε ότι προ 10μήνου είχε συμβεί αντίστοιχο περιστατικό, αλλά όχι τέτοιων… χιλιομετρικών διαστάσεων.

Μετά από αυτά η αστυνομία κινήθηκε για να αφαιρέσει το δίπλωμά της, μέχρι να γίνει ιατρική εκτίμηση για την κατάστασή της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου