ΔΙΕΘΝΗ

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Αίγυπτο

ανεβαίνει-ο-αριθμός-των-νεκρών-στην-αί-712317

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, την οποία επικαλείται σε τηλεγράφημά του το Associated Press, κατά τα χθεσινά επεισόδια σκοτώθηκαν τουλάχιστον 421 άνθρωποι.

Η στάση των Αδελφών Μουσουλμάνων
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανατρέψει το «στρατιωτικό πραξικόπημα» και ότι παραμένει αφοσιωμένη στον ειρηνικό ακτιβισμό ύστερα από τα πολύνεκρα επεισόδια που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να διαλύσει τα «στρατόπεδα» καθιστικής διαμαρτυρίας των ισλαμιστών.

«Θα παραμείνουμε πάντα ειρηνικοί. Παραμένουμε ισχυροί, αποφασισμένοι και αμετακίνητοι», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας, Γκεχάντ Ελ Χαντάντ. «Θα συνεχίσουμε μέχρι να ανατρέψουμε αυτό το στρατιωτικό πραξικόπημα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, πυρπόλησαν εκκλησία και σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς στην νότια πόλη Ασιούτ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της κρατικής εφημερίδας al-Ahram.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι φέρεται ότι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ νωρίς σήμερα το πρωί στην εκκλησία και στα σπίτια, σύμφωνα με το δημοσίευμα που προσθέτει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου