ΔΙΕΘΝΗ

Ο μετροπόντικας του Λονδίνου συνάντησε… 4.000 πτώματα!

ο-μετροπόντικας-του-λονδίνου-συνάντη-717265

Κάθε μέρα ορδές επιβατών στο Λονδίνο περνούν πάνω από τα υπολείματα χιλιάδων προγόνων τους, που είναι θαμένοι λίγα μέτρα κάτω από το δρόμο και τις ράγες στην περιοχή της Λίβερπουλ στριτ. Το εντυπωσιακό σε μέγεθος εύρημα ήρθε στο φως κατά τις εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού του δικτύου του μετρό στο συγκεκριμένο σημείο.

Πάνω από 4.000 άτομα, όπως γράφει ο Γκάρντιαν, εκτιμάται ότι πετάχτηκαν στο συγκεκριμένο ομαδικό τάφο, προερχόμενα σε πολλές περιπτώσεις από το Bethlem, το σχεδόν αρχαίο ίδρυμα για τους τρελούς, το όνομα του οποίου παραλλάχθηκε σε κανονική λέξη του αγγλικού λεξιλογίου, το bedlam, που σημαίνει «τρελάδικο».

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται άτομα που δεν αναζήτησε κανείς, τρόφιμοι που υπέξυψαν στο ξύλο, την πείνα και τις αρρώστιες, πλούσιοι και φτωχοί, νέοι και γέροι, θύματα της πανούκλας ή των πολέμων από όλο το Λονδίνο.

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος των ερευνών στα εργοτάξια αυτά είναι ενθουσιασμένος, καθώς είναι η μεγαλύτερη ανασκαφή στη Βρετανία, παράλληλα με το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην Ευρώπη. «Γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος ταφής είναι από τους πιο ποικίλους του Λονδίνου, ένα σταυροδρόμι ανθρώπων δύο αιώνων.Η διατήρηση των οστών είναι εξαιρετική και περιμένουμε πολλές σημαντικές ανακαλύψεις μόλις μπούμε στην κυρίως φάση των ανασκαφών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου