ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στη Σομαλία

συντριβή-μεταγωγικού-αεροσκάφους-στ-717392

Αιθιοπικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος με εξαμελές πλήρωμα συνετρίβη και ανεφλέγη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου, έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Τέσσερα από τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν και τα υπόλοιπα δύο νοσηλεύονται , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σομαλίας έκλεισε μετά το δυστύχημα. Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το συμβάν. Ο ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τη Σομαλία Νικ Κέι εξέφρασε τα “συλλυπητήριά” του για την “τραγική συντριβή”.

Πηγές του αεροδρομίου δήλωσαν ότι σειρά εκρήξεων ακολούθησε τη συντριβή και ανάφλεξη του μεταγωγικού αεροσκάφους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν να μετέφερε πυρομαχικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά.

Η Αντίς Αμπέμπα ανέπτυξε στρατιωτική δύναμη το 2011 στην νοτιο-δυτική Αιθιοπία για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών ανταρτών σεμπάμπ στο πλευρό της στρατιωτικής δύναμης της Αφρικανικής Ενωσης , του σομαλικού στρατού και των κενυατικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο αιθιοπικός στρατός συνέβαλε στην κατάληψη πολλών βάσεων των σεμπάμπ στην περιοχή. Τους τελευταίους μήνες η Αντίς Αμπέμπα έχει αρχίσει να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από τον τομέα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου