ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Αδειες δίνει ο Ασαντ σε ιδιωτικές εταιρείες για φύλαξη και προστασία

συρία-αδειες-δίνει-ο-ασαντ-σε-ιδιωτικέ-718114

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ υπέγραψε σήμερα διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζεται επίσημα η ίδρυση ιδιωτικών εταιρειών προστασίας και φύλαξης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το διάταγμα αφορά «την έκδοση αδειών σε ιδιωτικές εταιρείες για την προστασία και τη φύλαξη, οι οποίες παρέχουν προστασία σε φυσικά πρόσωπα, κτήρια, ιδιωτικές περιουσίες, καθώς και στη μεταφορά χρημάτων, κοσμημάτων και πολυτίμων μετάλλων», επεσήμανε το πρακτορείο.

Οι άδειες αυτές, διάρκειας ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης, θα εκδίδονται από το υπουργείο Εσωτερικών σε εταιρείες, αποκλειστικής ιδιοκτησίας υπηκόων Συρίας και των οποίων το εταιρικό κεφάλαιο δεν θα είναι μικρότερο των 50 εκατ. συριακών λιρών (250.000 δολάρια).

«Ο υπουργός Εσωτερικών θα καθορίζει τις κατηγορίες των όπλων που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τις εν λόγω εταιρείες, όπως περίστροφα, τουφέκια, ή άλλον οπλισμό», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι φύλακες αυτοί υποχρεωτικά θα φέρουν στολή και πως το διάταγμα επιτάσσει στις εταιρείες να διατηρούν γραφεία και να εξοπλίζουν τους υπαλλήλους τους.

«Θα έχουν την ευθύνη της προστασίας προσωπικοτήτων, εταιρειών, χρηματαποστολών. Πριν την κρίση, ακόμη και εάν υπήρχαν ορισμένοι φρουροί για να προστατεύουν τα καταστήματα, η ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου καλυπτόταν από την αστυνομία, όμως τώρα αυτή είναι απασχολημένη με άλλες αποστολές», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Μετά την έναρξη της εξέγερσης κατά του Άσαντ, η Συρία βιώνει μία εντυπωσιακή αύξηση της εγκληματικότητας, των απαγωγών και των κλοπών.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου