ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθησαν γνωστοί ηθοποιοί στην Τουρκία για ναρκωτικά

συνελήφθησαν-γνωστοί-ηθοποιοί-στην-τ-718234

Στη σύλληψη 55 ατόμων προχώρησε η τουρκική αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση κατά των ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί διάσημοι ηθοποιοί της χώρας.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη γνωστών ηθοποιών και μουσικών μεταξύ των οποίων οι: Κενάν Ιμιρτζαλίογλου που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Καρανταγί» και στο «Εζέλ», Μουράτ Γιλντιρίμ, γνωστός ως Σάββας από το «Έρωτας και Τιμωρία», η σύζυγός του, Χουρτζίν Τερζίογλου, γνωστή ως Αζάντ από το «Εζέλ», Ενκίν Αλτάν, γνωστός ως Χαλίλ από το «Σον», Νεχίρ Ερντογάν, διάσημη από το ρόλο της Αϊλίν στο «Σον», ο Ιλκέρ Αξούμ, από το «Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή», ως μέρος των επιδρομών που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Οι διάσημοι κρατούμενοι κατηγορούνται για εγκλήματα από «χρήση ναρκωτικών» και παροχή χώρων (για χρήση ναρκωτικών)».

Η επιχείρηση, που οδήγησε στη σύλληψη 55 ατόμων, ξεκίνησε πριν από 8 μήνες, όταν η αστυνομία άρχισε να παρακολουθεί μία συμμορία εμπόρων ναρκωτικών που πωλούσαν ναρκωτικές ουσίες σε μπαρ στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης και στη συνοικία Σαριγιέρ. Ο έλεγχος αποκάλυψε πως οι διασημότητες ζητούσαν ναρκωτικά με κρυπτογραφημένες λέξεις και οι έμποροι τους τα παρέδιδαν στις επιθυμητές διευθύνσεις.

Η αστυνομία έκανε έφοδο σε περισσότερες από 60 διευθύνσεις στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη.

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις στην Τουρκία με πολλούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για παγίδα του καθεστώτος Ερντογάν καθώς οι παραπάνω ηθοποιοί συμμετείχαν δυναμικά στις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τους συνέλαβαν στις διακοπές τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου