ΔΙΕΘΝΗ

Asiana: Η μία 16χρονη σώθηκε από το Boeing, αλλά τη σκότωσε πυροσβεστικό όχημα

asiana-η-μία-16χρονη-σώθηκε-από-το-boeing-αλλά-τη-σκό-718316

Στην αποκάλυψη ότι μία 16χρονη επιβάτις του μοιραίου Boeing της Asiana Airlines κατάφερε να επιζήσει από την συντριβή του αεροσκάφους, αλλά την παρέσυρε και τη σκότωσε στη συνέχεια πυροσβεστικό όχημα προέβη η εφημερίδα San Francisco Chronicle, στην κατοχή της οποίας περιήλθε σχετικό βίντεο.

Το βίντεο τραβήχτηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κράνος του επικεφαλής της πυροσβεστικής του Σαν Φρανσίσκο και παραδόθηκε στους εμπειρογνώμονες που ερευνούν τις συνθήκες θανάτου της 16χρονης Γιε Μενγκ Γιουάν, η οποία επέβαινε στην πτήση και, ενώ επέζησε από την πτώση του αεροσκάφους, έχασε αργότερα τη ζωή της στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής, ο οποίος μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, δεν ενημερώθηκε ότι η νεαρή επιζήσασα είχε βρεθεί κοντά στο αεροσκάφος, γεγονός που τού στέρησε τη δυνατότητα να αποτρέψει τον θάνατό της, έγραψε η Chronicle.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την πτώση του αεροσκάφους δύο πυροσβέστες εντόπισαν την Γιε πεσμένη στο έδαφος σε εμβρυική στάση, έγραψε η εφημερίδα. Πραγματοποίησαν ελιγμούς με το όχημά τους γύρω από την Γιε και έπειτα ενημέρωσαν τους ανώτερούς τους.

Εκείνη τη στιγμή, τουλάχιστον δύο άλλοι πυροσβέστες βλέποντας το κορίτσι έκριναν ότι είναι νεκρό, έγραψε η Chronicle, και γι αυτό το άφησαν εκεί για να φροντίσουν τους επιζήσαντες.

Ωστόσο, αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη συνέχεια έστειλαν ένα άλλο όχημα στην περιοχή το οποίο έκανε χρήση του αφρού κατάσβεσης. Από το βίντεο φαίνεται ότι δεν είχαν ενημερωθεί πως η 16χρονη βρισκόταν στο έδαφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το συγκεκριμένο πυροσβεστικό όχημα δεν ήταν εξοπλισμένο με τους ειδικούς αισθητήρες θερμότητας που θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν ένα ανθρώπινο σώμα καλυμμένο με τον επιβραδυντικό αφρό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κι έτσι παρέσυρε και σκότωσε την 16χρονη. Η ταυτότητα του οδηγού του οχήματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της πτήσης 214 της Asiana. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 307 επιβάτες. Το Μπόινγκ 777 προσέκρουσε στο έδαφος κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες στοιχίζοντας τη ζωή τριών ανθρώπων.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου