ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Έκρηξη βόμβας σε τρένο

πακιστάν-έκρηξη-βόμβας-σε-τρένο-718514

Η έκρηξη μιας βόμβας μέσα σε μια επιβατική αμαξοστοιχία προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 14 ανθρώπων σήμερα στο κεντρικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια τουαλέτα του Σαλιμάρ Εξπρές, ενός τρένου το οποίο εκτελεί δρομολόγια που συνδέουν τη Λαχόρη, την πρωτεύουσα του Παντζάμπ, με την οικονομική πρωτεύουσα Καράτσι, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανέφεραν αξιωματούχοι.

«Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μια τουαλέτα του τρένου. Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός μεταφορών Σάαντ Ραφίκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

«Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για θανάτους προς το παρόν», είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Ράο Άσιφ Ζαμάν, έναν αστυνομικό ο οποίος βρίσκεται στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, στο Τόμπα Τεκ Σιγκχ, μια πόλη όχι μακριά από τη Λαχόρη, ένα βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από την επίθεση, για την οποία ουδείς έχει αναλάβει ως τώρα την ευθύνη.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου