ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Δακρυγόνα κατά υποστηρικτών του Μόρσι

αίγυπτος-δακρυγόνα-κατά-υποστηρικτώ-718849

Με δακρυγόνα η αιγυπτιακή αστυνομία προσπάθησε σήμερα το απόγευμα να διαλύσει τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι οι οποίοι, κατά το υπουργείο Εσωτερικών, είχαν διακόψει την κυκλοφορία κοντά σε ένα συγκρότημα τηλεοπτικών στούντιο έξω από την πρωτεύουσα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν διευκρινίζεται εάν η συγκέντρωση αυτή ήταν μεγάλη, ούτε αν υπάρχουν τραυματίες ή συλληφθέντες.

Οι διαδηλωτές “επιχείρησαν να επιτεθούν” στα κτήρια όπου στεγάζονται διάφορα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν σε μεγάλη απόσταση από τις δύο πλατείες τις οποίες έχουν καταλάβει εδώ και έναν μήνα οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου. “Οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα εναντίον των συγκεντρωμένων που διαδήλωναν ειρηνικά, μόλις έφτασαν έξω από το Μίντια Προντάξιον Σίτι”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ελευθερίας, το πολιτικό τμήμα των Αδελφών Μουσουλμάνων από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι.

Ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου, μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης εναντίον των Αδελφών Μουσουλμάνων τους οποίους κατηγορούσαν ότι υφάρπαξαν την εξουσία και κατέστρεψαν την αιγυπτιακή οικονομία. Καταγγέλλοντας το πραξικόπημα, οι υποστηρικτές του Μόρσι κατέλαβαν δύο πλατείες στην πρωτεύουσα, όμως την Πέμπτη η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να τους απομακρύνει από τις περιοχές αυτές, εν μέσω εκκλήσεων για αυτοσυγκράτηση από τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας.

Ο νέος αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ δήλωσε ότι ο αρχηγός του στρατού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να βρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση.

“Καταλαβαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση. Όμως φυσικά έχει την ευθύνη να προστατεύσει τη χώρα, όσον αφορά την ασφάλειά της. Και ο στρατός ανησυχεί πολύ”, είπε ο ΕλΜπαραντέι σε συνέντευξη αυτή που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου