ΔΙΕΘΝΗ

Επαναλαμβάνεται η δίκη του Μπερλουσκόνι;

επαναλαμβάνεται-η-δίκη-του-μπερλουσκ-719133

Δεκάδες Ιταλοί και ξένοι δημοσιογράφοι περιμένουν στο εσωτερικό του μεγάρου του Αρείου Πάγου της Ρώμης να ανοίξουν οι πύλες τις αίθουσας στην οποία συνεδριάζουν οι πέντε ανώτατοι δικαστές οι οποίοι εξετάζουν την υπόθεση φορολογικής απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων με κατηγορούμενο τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι δικαστές συνεδριάζουν αδιάκοπα από τις 12:30 ώρα Ιταλίας (13:30 ώρα Ελλάδας). Κατά πληροφορίες η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί ως τις 21:00 (ώρα Ελλάδας), αν και ούτε αυτό θεωρείται βέβαιο.

Πηγές των κομμάτων εκτιμούσαν πως υπάρχει η πιθανότητα να αποφασισθεί να επαναληφθεί η δίκη στο εφετείο του Μιλάνου, διότι στην δευτεροβάθμια δικαστική απόφαση, πριν από τρεις μήνες, δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς η συμμετοχή του Μπερλουσκόνι στην φορολογική απάτη.

«Μιλήσαμε ιδιωτικά με τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι και έμεινα με την εντύπωση πως και ο ίδιος έχει ακούσει ότι η υπόθεση μπορεί να επιστρέψει στο εφετείο», σημείωσε ο διευθυντής ειδήσεων του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7.

Οι πληροφορίες αυτές πάντως μένει επαληθευτούν –ή να διαψευστούν– με την επίσημη ανάγνωση της απόφασης.

Σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος αποφασίσει να επαναληφθεί η δίκη στο εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας, οι κατηγορίες σε βάρος του «Καβαλιέρε» είναι πολύ πιθανό να παραγραφούν.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου