ΔΙΕΘΝΗ

Ραχόι σαν άλλος αυτοκράτορας: Αν χτυπάτε εμένα, χτυπάτε και την Ισπανία

ραχόι-σαν-άλλος-αυτοκράτορας-αν-χτυπά-719294

Ενώπιον της Βουλής σε μια ειδική συνεδρίαση βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο διαφθοράς με τα μαύρα κομματικά ταμεία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, που απειλεί το πολιτικό του μέλλον.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση που «ενθαρρύνει ψέματα και φαλκιδεύσεις, αναγνώρισε ωστόσο ότι έκανε «λάθος που εμπιστεύτηκε» τον πρώην ταμία του κόμματος (και νυν υπόδικο).

«Εξαπατήθηκα δείχνοντας εμπιστοσύνη σε κάποιον που δεν την άξιζε», είπε ενώπιον των βουλευτών, επικαλούμενος το όνομα αυτού που φέρεται να διοχέτευε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» σε ηγετικά στελέχη του κόμματος και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Υποστήριξε παράλληλα ότι οι αιτιάσεις αυτές «χτυπούν» ουσιαστικά την Ισπανία και την ευαίσθητη πορεία της προς την οικονομική ανάπτυξη.

Ο ίδιος πάντως απέκλεισε την περίπτωση να παραιτηθεί δηλώνοντας ότι η «υπόθεση Μπάρθενας» δεν τον εμπόδισε, ούτε θα τον εμποδίσει να κυβερνήσει.

«Τίποτε σε σχέση με το θέμα αυτό δεν με εμπόδισε ούτε θα με εμποδίσει να κυβερνήσω. Τίποτε από αυτά δεν αγγίζει, περιορίζει ή επηρεάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης» τόνισε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου