ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Στο εδώλιο τα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

αίγυπτος-στο-εδώλιο-τα-στελέχη-της-μου-719426

Οι αιγυπτιακές αρχές σήμερα διέταξαν σήμερα να προσαχθούν στη δικαιοσύνη ορισμένα από τα ανώτερα ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, υποστηρίζοντας πως υποκινούν τη βίαιη αντίδραση απέναντι στους αντιπάλους τους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αντιμετωπισθεί η βία που απορρέει λόγω των κινητοποιήσεων της Αδελφότητας στο Κάιρο, χαρακτηρίζοντας τα στελέχη της απειλή για την εθνική ασφάλεια που πλέον η δράση τους δεν θα γίνεται ανεκτή.

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται ο επικεφαλής της ισλαμιστικής παράταξης Μοχάμεντ Μπάντι, και οι υπαρχηγοί του Χιράτ αλ Σάτερ και Ρασάντ αλ Μπαγιούμι, πρόσθεσαν οι δικαστικές πηγές. Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιορισθεί η δικάσιμος.

«Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπισθούν αυτοί οι κίνδυνοι και να δωθεί ένα τέλος σε αυτούς», υπογραμμιζόταν στην κυβερνητική ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Στην ίδια αναφερόταν ότι το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε διαταγή να πράξει τα δέοντα μέσα στα όρια του νόμου.

Ο Μπάντι είναι ακόμη ελεύθερος, αλλά δεν έχει εμφανισθεί δημοσίως από τις 5 Ιουλίου—δύο ημέρες μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στράτευμα. Οι αλ Σάτερ και αλ Μπαγιούμι κρατούνται καθώς είχαν συλληφθεί αμέσως μετά την επέμβαση του στρατού.

Παράλληλα, μία αντιπροσωπεία της Αφρικανικής Ένωσης συναντήθηκε με τον ανατραπέντα πρόεδρο Μόρσι, ο οποίος κρατείται σε μυστική τοποθεσία μετά την ανατροπή του από τον στρατό στις 3 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσανσήμερα από κοινού η αιγυπτιακή προεδρία κι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου