ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσοι νεοναζί βασάνισαν ομοφυλόφυλο

ρώσοι-νεοναζί-βασάνισαν-ομοφυλόφυλο-720016

Μια ρωσική νεοναζιστική ομάδα βρίσκει ομοφυλόφιλους νεαρούς μέσα από το διαδίκτυο με σκοπό να τους συναντήσει και να τους βασανίσει.

Η εκστρατεία τους αυτή, που ονομάζεται «Occupy Pedophilyaj» και «Ocuppy Gerontilyaj», ξεκίνησε από τον πρώην skinhead, Maxim Martsinkevich, σύμφωνα με μια ομάδα των δικαιωμάτων των LGBT.

Το Spectrum Human Rights Alliance (ShrA) ισχυρίζεται ότι η ομάδα ισχυρίζεται ότι εντοπίζει και αναφέρει παιδόφιλους, αντ’ αυτού όμως στοχεύουν τους εφήβους που απαντούν σε ομοφυλοφιλικές αγγελίες.

Οι εν λόγω αγγελίες δημοσιεύτηκαν στο ρωσικό «VK.com», που είναι αντίστοιχο με το Facebook, σύμφωνα με τη Huffington Post.

Η ομάδα, από τη στιγμή που κάποιος έφηβος ανταποκριθεί, δίνει ραντεβού μαζί του, όπου και τελικά μαγνητοσκοπεί τον εκφοβισμό και τα βασανιστήρια που του κάνουν.

Στην ιστοσελίδα της η SHRA γράφει: «Αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι ’μαχητές του εγκλήματος’ εκτελούν τις ενέργειές τους στο φως της ημέρας, συχνά σε εξωτερικό χώρο, όπου υπάρχει και κόσμος που περνάει αδιάφορα από δίπλα, ενώ πολλές φορές του συγχαίρει κιόλας». «Τα βίντεο αυτά της ομάδας LGBT στη συνέχεια κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, προκειμένου να διαδοθεί το συμβάν στα σχολεία, στους γονείς και στους φίλους. Πολλά θύματα στη συνέχεια οδηγούνται στην αυτοκτονία, ενώ τα υπόλοιπα είναι βαθύτατα τραυματισμένα ψυχολογικά και σωματικά».

Σε ένα από τα πιο πρόσφατα βίντεο της ομάδας, μια ομάδα κουκουλοφόρων νεαρών ανακρίνει ένα νευρικό 15χρονο αγόρι σε ένα συγκρότημα κατοικιών. Κατά τη διάρκεια του βίντεο, σύμφωνα με την μετάφραση της Huffington Post, η ομάδα τον ρωτάει αν είναι εκεί για να γνωρίσει το «θείο Dima».
Το αγόρι παραδέχεται ότι είναι εκεί για να κάνουν σεξ, παραδέχεται τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και δίνει όλες τις λεπτομέρειες. Μιλάει στην ομάδα για το ποιος είναι, από πού είναι, σε ποιο σχολείο πηγαίνει και την ηλικία του.

Στο τέλος του βίντεο, ένα μέλος της ομάδας ουρεί σε ένα μπουκάλι και επιχειρεί να χύσει πάνω από το κεφάλι του, την ώρα που ένα άλλο μέλος τον κλωτσάει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου