ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο για τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες της Femen

πρόστιμο-για-τρεις-γυμνόστηθες-ακτιβ-720020

Δικαστήριο του Κιέβου επέβαλε πρόστιμο σε τρεις Ουκρανές ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen, γνωστή για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες των μελών της, οι οποίες είχαν συλληφθεί το περασμένο Σάββατο.

Μαζί με τις τρεις ακτιβίστριες η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη και ενός Ρώσου φωτορεπόρτερ.

Η οργάνωση Femen υποστήριξε ότι οι τρεις γυναίκες είχαν πέσει θύμα κακοποίησης και απαγωγής κατά τη σύλληψή τους και ότι υπήρξαν στόχος της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας SBU προκειμένου να αποτρέψουν διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Κίεβο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και Πατριάρχη της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας Κυρίλλου.

Από την πλευρά της η αστυνομία δήλωσε πως οι Oksana Shachko, Alexandra Shevchenko και Yana Zhdanova συνελήφθησαν για χουλιγκανισμό όταν ένα περιπολικό τις ενόπισε γυμνές και παρά τις συστάσεις των αστυνομικών να καλυφθούν με ρούχα. Ο φωτορεπόρτερ Dmitry Kostyukov κατηγορήθηκε για απειθαρχία στις διαταγές της αστυνομίας.

Τα πρόστιμα που επεβλήθησαν στις τρεις γυναίκες ήταν πολύ χαμηλά, μόλις 10,50 δολάρια για κάθε γυναίκα και 16,70 δολάρια για τον φωτορεπόρτερ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου