ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Η ΕΕ απαιτεί να διαλευκανθεί άμεσα η δολοφονία του βουλευτή Μπράχμι

τυνησία-η-εε-απαιτεί-να-διαλευκανθεί-ά-720360

«Καταδικάζω τη δολοφονία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι», τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «καταδικάζει» τη δολοφονία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι και απευθύνει έκκληση για μια «ειρηνική απάντηση των πολιτών» στη δολοφονία αυτή.

«Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι που σημειώθηκε την ημέρα της επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

«Η ΕΕ καλεί τις τυνησιακές αρχές να ρίξουν φως στη δολοφονία αυτή ώστε να προσαχθούν το συντομότερο στη δικαιοσύνη οι δράστες», τονίζει η Άστον η οποία επισημαίνει ότι ακόμα δεν έχουν συλληφθεί και προσαχθεί στη δικαιοσύνη οι δράστες της δολοφονίας στις 6 Φεβρουαρίου του 2013 του στελέχους της αντιπολίτευσης Σόκρι Μπελάιντ.

«Οι πολιτικές αυτές δολοφονίες είναι επιθέσεις εναντίον του λαού της Τυνησίας, των αξιών της επανάστασης της 14ης Ιανουαρίου του 2011 και κατά της Δημοκρατίας, από τους εχθρούς της», υπογραμμίζει η Άστον.

Ηγέτης κόμματος της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Μοχάμεντ Μπράχμι δέχθηκε επίθεση ενόπλων χθες μπροστά από την κατοικία του κοντά στην Τύνιδα. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία στελέχους της αντιπολίτευσης σε διάστημα έξι μηνών μετά τη δολοφονία του Σόκρι Μπελάιντ. Και στις δυο περιπτώσεις, οι οπαδοί των δυο θυμάτων επέρριψαν την ευθύνη για τις δολοφονίες στους ισλαμιστές οι οποίοι βρίσκονται στην εξουσία.

«Η ΕΕ είναι πεπεισμένη ότι η ολοκλήρωση σύντομα της κατάρτισης του Συντάγματος και η διοργάνωση των προσεχών γενικών εκλογών είναι η καλύτερη απάντηση στις επιθέσεις αυτές», τονίζει η ’Αστον.

«Η ΕΕ καλεί όλες τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις που είναι προσηλωμένες στη δημοκρατίκή διαδικασία, να υποστηρίξουν μια ειρηνική απάντηση των πολιτών στη δολοφονία», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ’Αστον.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου