Αίγυπτος: Ο στρατός προειδοποιεί τους ισλαμιστές

Τελευταία ενημέρωση: 2013-07-08, 19:33:26
Αίγυπτος: Ο στρατός προειδοποιεί τους ισλαμιστές

Ο αιγυπτιακός στρατός κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι να σταματήσουν τις καθιστικές διαμαρτυρίες τους, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία «απειλή για την εθνική ασφάλεια» μετά το θάνατο τουλάχιστον 51 ανθρώπων τα πρωί από τα πυρά εναντίον ισλαμιστών διαδηλωτών που εξαπέλυσαν στρατιώτες και αστυνομικοί.

«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καμία απειλή εναντίον της αιγυπτιακής εθνικής ασφάλειας υπό οιεσδήποτε συνθήκες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων Άχμεντ Αλί καλώντας τους ισλαμιστές διαδηλωτές να σταματήσουν τις καθιστικές διαμαρτυρίες κι υποσχόμενος ότι οι συγκεντρωμένοι σε διάφορες πλατείες του Καΐρου «δεν θα αντιμετωπίζουν διώξεις» από την δικαιοσύνη.

Η συνέντευξη του εκπροσώπου του στρατού σημαδεύτηκε ωστόσο από το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται για το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ διώχτηκαν από την αίθουσα.

«Απορρίπτουμε την παρουσία των εκπροσώπων του Αλ Τζαζίρα στην συνέντευξη Τύπου», είπε ένας δημοσιογράφος. Επικράτησε χάος στην αίθουσα, με πολλούς από τους παριστάμενους δημοσιογράφους να φωνάζουν «το Αλ Τζαζίρα έξω», ώσπου το τηλεοπτικό συνεργείο του δικτύου αποχώρησε. Οι εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας δεν παρενέβησαν.

Το Κατάρ στηρίζει σθεναρά τον Μόρσι και το δίκτυο έχει επικριθεί έντονα για την κάλυψή του, που θεωρείται ότι τάσσεται ανοικτά υπέρ των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=