ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός έπεσε από τον 15ο όροφο και επέζησε με μερικά κατάγματα

βρετανός-έπεσε-από-τον-15ο-όροφο-και-επέ-725844

Έπεσε από τον 15ο όροφο και είναι ακόμα ζωντανός ο 20χρονος βρετανός Τομ Στίλουελ που κατάφερε να επιζήσει μετά από το ατύχημα που είχε στη Νέα Ζηλανδία.

Ο 20χρονος συνειδητοποίησε στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από έξοδο με τους φίλους του, ότι είχε κλειδωθεί έξω από το διαμέρισμά στον 14ο όροφο, που ήταν φιλοξενούμενος.

Αποφάσισε, λοιπόν, λίγο μεθυσμένος, να χτυπήσει την πόρτα της γειτόνισσας, ζητώντας της να περάσει στο διαμέρισμά της από το μπαλκόνι. Αυτή τον άφησε να περάσει, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο 20χρονος θα έπεφτε στο κενό.

Έντρομη είδε το πόδι του νεαρού στον αέρα, και αμέσως τον ρώτησε εάν ήταν καλά. Εκείνος απάντησε «ναι».

Ο Τομ έπεσε 13 ορόφους και προσγειώθηκε σε ταράτσα διπλανού κτηρίου. Όπως είπε η γυναίκα σε τοπική εφημερίδα, «έγιναν όλα πολύ γρήγορα, σαν να ήταν όνειρο. Δεν πρόλαβα καν να φωνάξω βοήθεια».

Ο 20χρονος Τομ κατάφερε, όμως, να επιζήσει, αλλά φέρει κατάγματα στα πλευρά και το λαιμό ενώ έχει και πιθανά εσωτερικά τραύματα.

Η κατάσταση του δεν είναι κρίσιμη. Όπως είπε ένας φίλος του, που τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία του, αλλά η μνήμη του έχει διαγράψει το περιστατικό της πτώσης.

Σύμφωνα με έναν γιατρό, «είναι πολύ σπάνιο να επιζήσει κάποιος άμα πέσει από τέτοιο ύψος», ενώ σημείωσε ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο το υλικό πάνω στο οποίο προσγειώθηκε.

H περίπτωση του 20χρονου Βρετανού, ωστόσο, δεν είναι μοναδική.

Σύμφωνα με το BBC έχουν σωθεί άτομα που -και αυτά- έπεσαν από πολύ ψηλά, όπως συνέβη το 1972 με επιβάτρια αεροπλάνου, που έπεσε από ύψος 10.160 μέτρων και επέζησε. Ο λόγος για την Βέσνα Βουλόβικ, που στάθηκε τυχερή, καθώς προσγειώθηκε στο χιόνι, ενώ η περίπτωσή της καταγράφηκε στο βιβλίο Γκίνες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου