ΔΙΕΘΝΗ

Η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο

η-ισχυρότερη-γυναίκα-στον-κόσμο-774814

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ανγκελα Μέρκελ είναι η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Αυτή η «ψήφος εμπιστοσύνης» από το έγκριτο οικονομικό περιοδικό στη Σιδηρά Κυρία της Ευρωζώνης επιβεβαιώνει την επιρροή της στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό στερέωμα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντόλμα Ρούσεφ που ακολουθείται από τη Μελίντα Γκέιτς, τη σύζυγο του μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς, η οποία ασχολείται με το ομώνυμο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Η Χίλαρι Κλίντον έπεσε στην πέμπτη θέση από τη δεύτερη που κατείχε, λόγω της αποχώρησής της από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και βρέθηκε ακριβώς πίσω από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, τη Μισέλ Ομπάμα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέβηκε στην κατάταξη και καταλαμβάνει την 7η θέση. Η βασίλισσα Ελισάβετ, στα 87 της χρόνια είναι η γηραιότερη γυναίκα της λίστας και βρίσκεται στη θέση 40, ενώ η νεότερη είναι η 27χρονη τραγουδίστρια Lady Gaga, που είναι στην 45η θέση.

Στον τομέα της τεχνολογίας διαπρέπει η ισχυρή Σέριλ Σάντμπεργκ του facebook, που καταλαμβάνει την 6η θέση, η Ούρσουλα Μπερνς της Xerox στη 14η. Η Μαρίσα Μάγερ της Yahoo! είναι 32η.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου