ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Σοκ με επιστολή θανάτου

συρία-σοκ-με-επιστολή-θανάτου-776084

Με «προκηρύξεις» φανατικού μίσους απειλούν, ακραίοι φονταμενταλιστές του Ισλάμ, τους ορθόδοξους χριστιανούς του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, αλλά και τους χριστιανούς που ζουν και προσεύχονται στους λατρευτικούς χώρους των κρατιδίων της Μ. Ανατολής.

Ζητούν άμεσα το κεφάλι των δύο απαχθέντων μητροπολιτών – Παύλου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και Γιοχάμα Ιμπραήμ της Συρορθόδοξης Εκκλησίας -οι οποίοι αγνοούνται από το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου, χωρίς κανένα σημείο ζωής.

Σουνίτες μουσουλμάνοι με πύρινη γλώσσα διχασμού και αντιχριστιανικού μένους, μέσω του ανεξάρτητου λιβανέζικου πρακτορείου ειδήσεων Lebanon Files, απέστειλαν επιστολή θανάτου, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Η προκήρυξη –προγραφή για τους δύο αγνοούμενους επισκόπους υπογράφεται από τη «Συριακή Ισλαμική Ενότητα», πίσω από την οποία βρίσκεται ο σεΐχης Ιμπραήμ Αλ Ζάουμπι, έναν ακραίος αντικαθεστωτικός μουσουλμάνος.

Οσα φέρεται να δηλώνει ήδη έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινότητα της Δαμασκού. «….Ασχοληθήκαμε με τους κινδύνους που διατρέχει ο συριακός λαός και συζητήσαμε αρχικά στην περίπτωση των εννέα Λιβανέζων που απήχθηκαν στη Συρία αλλά και σ΄ αυτή των δύο επισκόπων…. Αναφορικά με τους δύο υπό ομηρία επισκόπους, ο Θεός είπε ότι όποιος ομολογεί ότι οι τρεις θεότητες είναι ο Θεός διαπράττει αμαρτία, όπως και αμαρτία έχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς είναι ο γιός της Μαρίας. Ο Θεός έδωσε εντολή σε σένα, προφήτη, να σκοτώσεις τους αμαρτωλούς και τους κλέφτες και να τους στείλεις στην Κόλαση κηρύσσοντάς τους τζιχάντ. Ετσι λοιπόν εμείς στην οργάνωση του «Αλ Χιτζμπ αλ Τάγουιντ αλ Ισλάμι» και στο όνομα αυτής της οργάνωσης και εν ονόματι των σαλαφιστών και στο όνομα όλων των μουσουλμάνων σαλαφιστών σας καλούμε να εφαρμόσετε τη σαρία, το Νόμο του Θεού επί των δύο επισκόπων και σε όλους τους απαχθέντες και δεν θα λογοδοτήσουμε για το Λόγο του Θεού που προσβλέπει θάνατο κάθε απίστου (καφίρ) και δεν φοβόμαστε ότι ο Θεός θα μας κατηγορήσει γι΄ αυτό».

Δημοκρατία

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου