ΔΙΕΘΝΗ

Φονική επίθεση εναντίον ισλαμικού κόμματος στο Πακιστάν

φονική-επίθεση-εναντίον-ισλαμικού-κό-782161

Καμικάζι που ανατινάχτηκε σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν κοντά σε υποψήφιο ισλαμικού κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου παρέσυρε στον θάνατο πέντε ανθρώπους τραυματίζοντας πολλούς ακόμη, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Χανγκού της βόρειας επαρχίας Χαϊμπέρ Παχτούνχουα εναντίον του μουφτή Σάγεντ Τζανάν, τοπικού υποψηφίου του κόμματος Τζαμάατ-ι- Ουλεμά-ι-Ισλάμ του Φαζλούρ Ρεχμάν (JUI-F) στην επαρχιακή συνέλευση, ο οποίος ήταν ήδη στόχος επίθεσης των Ταλιμπάν που σκόρπισε το θάνατο σε 23 ανθρώπους.

«Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και υπάρχουν πολλοί τραυματίες», δήλωσε ο Ταχίρ Χαν, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

Ο μουφτής Σάγεντ Τζανάν τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης ενώ πραγματοποιούσε προεκλογικό αγώνα σε τοπική αγορά εν όψει των εθνικών βουλευτικών και επαρχιακών εκλογών, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές.

Τουλάχιστον 97 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 11 Απριλίου σε επιθέσεις που έχουν σχέση με την προεκλογική εκστρατεία στο Πακιστάν, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν του TTP, μια ένοπλη οργάνωση που αντιτίθεται στη διεξαγωγή των εκλογών αυτών γιατί τις θεωρεί «μη ισλαμικές», ανέλαβαν την ευθύνη για ένα μεγάλο μέρος των επιθέσεων αυτών στις οποίες περιλαμβάνεται και η χθεσινή εναντίον του τοπικού υποψηφίου Μουνίρ Χαν Ορακζάι του κόμματος JUI-F, και όχι εναντίον του κόμματος, όπως υπογράμμισαν οι αντάρτες.

Ο απολογισμός από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν σε συγκέντρωση του JUI-F, στην περιοχή όπου ζουν οι φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν ανήλθε σήμερα σε 21 νεκρούς, δήλωσε αξιωματούχος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου