ΔΙΕΘΝΗ

H Νέα Ζηλανδία λέει όχι στα παράξενα ονόματα παιδιών

h-νέα-ζηλανδία-λέει-όχι-στα-παράξενα-ονό-783222

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με ονόματα που επέλεξαν γονείς για τα παιδιά τους αλλά τελικά απορρίφθηκαν ως παράξενα ή προσβλητικά.

Η λίστα των 77 ονομάτων αποκαλύπτει ότι ένα μωρό επρόκειτο να βαπτιστεί «Πρωκτικός», ενώ ένα άλλο παραλίγο να πάρει το όνομα «Εωσφόρος».

Άλλα ονόματα στη λίστα ήτταν τα «Μαφία Χωρίς Φόβο», «V8» (το όνομα ενός ποτού λαχανικών) και «Βασίλισσα Βικτώρια».

Ορισμένοι γονείς φαίνεται ότι δεν είχαν καμία έμπνευση στην αναζήση ονομάτων για τα βλαστάρια τους και ήθελαν να βαφτίσουν το νέο μέλος της οικογένειας απλά «2ο», «3ο», «4ο» και ούτω καθεξής.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κανόνες του νεοζηλανδικού υπουργείων Εσωτερικών απαγορεύει τα ονόματα που υποδηλώνουν ότι ένα παιδί κατέχει τίτλους ευγενείας. Αυτό σημαίνει ότι ονόματα όπως «Βασιλιάς», «Δούκας» και «Πριγκίπισσα» δεν έχουν καμία ελπίδα.

Το 2008, οικογενειακό δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε να αλλαχθεί το όνομα ενός κοριτσιού που είχε βαφτιστεί «Η Ταλούλα Κάνει Χούλα στη Χαβάη».

Ο δικαστής είχε επικρίνει τότε τους γονείς που επιλέγουν ονόματα τα οποία «γελοιοποιούν» τα παιδιά τους. Παρέθεσε μάλιστα χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως το μωρό «Στάση Λεωφορείου Νο 16» και τα δίδυμα που είχαν ονομαστεί «Benson» και «Hedges».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου