ΔΙΕΘΝΗ

Αεροσκάφος συνετρίβη στο Αφγανιστάν

αεροσκάφος-συνετρίβη-στο-αφγανιστάν-784734

Ένα εμπορευματικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στην αεροπορική βάση του Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν, η οποία βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχους, και εκφράζονται φόβοι ότι τα μέλη του πληρώματός του είναι νεκρά.

«Ένα μεγάλο εμπορευματικό αεροσκάφος που ανήκε πιθανώς στον αμερικανικό στρατό συνετρίβη στο βόρειο τμήμα της αεροπορικής βάσης του Μπαγκράμ», δήλωσε αξιωματούχος της αφγανικής αστυνομίας στην επαρχία Παρουάν.

«Μπορούμε να δούμε από μακριά τον καπνό που βγαίνει από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, αλλά οι Αμερικανοί στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να μεταβούμε εκεί», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, στο Γερμανικό Πρακτορείο, το οποίο μεταδίδει επίσης ότι εκφράζονται φόβοι πως τα μέλη του πληρώματός του είναι νεκρά.

Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε την είδηση για το περιστατικό, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για δράση των ανταρτών την ώρα που συνετρίβη το αεροσκάφος.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα πολιτικό εμπορευματικό αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του στην αεροπορική βάση του Μπαγκράμ», δήλωσε ο λοχαγός Λούκα Κάρνιελ. «Αυτήν την στιγμή κάνουμε μια αποτίμηση της κατάστασης», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ μαχητές των Ταλιμπάν υποστήριξαν ότι οι μαχητές τους κατέρριψαν το αεροσκάφος, λέγοντας ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εαρινής τους επίθεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου