ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ : Νοικιάζουν σκύλους της «δίωξης ναρκωτικών» σε γονείς

ηπα-νοικιάζουν-σκύλους-της-δίωξης-να-784837

Οι καχύποπτοι γονείς που δεν έχουν εμπιστοσύνη στα παιδιά τους έχουν πλέον στα χέρια τους ένα νέο «όπλο», στην προσπάθειά τους να προλάβουν τα χειρότερα

Τα «λαγωνικά» που ξετρυπώνουν ναρκωτικά δεν είναι πλέον προνόμιο μόνο των διωκτικών αρχών σε όλο τον κόσμο: προσφέρονται και για ιδιωτική χρήση, όπως φαίνεται από αυτή την καινοτόμο πρόταση στο Ντένβερ των ΗΠΑ.

«Είναι απλώς ένα εργαλείο για να ακτινογραφεί ο γονιός το δωμάτιο του παιδιού χωρίς να χρειαστεί να εισβάλει πραγματικά», υποστηρίζει ο Μαρκ Χάινς της K-9 Force Security, δίπλα στο ένα από τα δύο εκπαιδευμένα του λυκόσκυλα, τον Στορμ.

«Εαν συγκρίνω την απευθείας αντιμετώπιση του θέματος και την ευθύτητα προς το παιδία, με την αναμονή για 2-3 χρόνια μέχρι την εξάρτηση και ίσως τη φυλάκιση -αν όχι χειρότερα- πάντα επιλέγω την έρευνα», όπως λέει.

Η επιχείρηση ξεκίνησε για να προστατεύει άλλους χώρους εργασίας από εργαζόμενους με παραβατική συμπεριφορά, αλλά σύντομα ο Χάινς αντελήφθη ότι η πραγματική αγορά ήταν στις κατοικίες.

Τα σκυλιά του εντοπίζουν μαριχουάνα και χασίς, κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνες, έκσταση, ηρωΐνη, «μαγικά» μανιτάρια, αλλά και οπιούχα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η έρευνα είναι απλή: ο σκύλος μπαίνει στο δωμάτιο, ο εκπαιδευτής του λέει «βρες το πράμα» και εάν εντοπίσει κάτι, κάθεται αμέσως ακούνητος κοιτώντας τον και περιμένοντας την επιβράβευση.

Φυσικά, ούτε λόγος για επιβράβευση στο «καμάρι» της οικογένειας, όταν γυρίσει από την έξοδο…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου