ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις ο Λέτα για τον σχηματισμό κυβέρνησης

ιταλία-σε-πυρετώδεις-διαβουλεύσεις-ο-786843

Ο Ενρίκο Λέτα, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της ιταλικής κεντροαριστεράς, άρχισε το πρωί πολιτικές διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό, το συντομότερο δυνατόν, κυβέρνησης με τη συμμετοχή της αριστεράς και της δεξιάς.

Ο Λέτα έφθασε το πρωί στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου ξεκίνησε τις συναντήσεις του με αντιπροσωπεία του μικρού κόμματος “Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία”. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους και των άλλων κομμάτων, του Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του κινήματος των 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στόχος του Ενρίκο Λέτα είναι η κατάρτιση μέχρι το Σάββατο λίστας μελών της νέας ιταλικής κυβέρνησης , η οποία θα περιλαμβάνει 18 υπουργούς από τους οποίους οι 12 με χαρτοφυλάκια, και η παρουσίαση του σχήματος την Τρίτη στο κοινοβούλιο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Εάν η κυβέρνηση Λέτα κατορθώσει να ξεπεράσει αυτήν την δοκιμασία, τότε θα επιτραπεί στην Ιταλία να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο που προέκυψε από τις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου.

ΑΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου