ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ της Ινδίας για τους βιασμούς

ο-υπεξ-της-ινδίας-για-τους-βιασμούς-788492

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών, Σαλμάν Χουρσίντ, δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να αφουγκραστούμε την οργή του ινδικού λαού, η οποία αναζωπυρώθηκε μετά τονβιασμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού και παραδέχτηκε ότι “κάτι φρικτό συμβαίνει στην κοινωνία μας”.

Η απαγωγή και ο βιασμός επί σχεδόν δύο ημέρες της πεντάχρονης στο Νέο Δελχί την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε νέο κύμα οργισμένων αντιδράσεων των Ινδών, μετά τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο 23χρονης φοιτήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου στην ινδική πρωτεύουσα κυρίως εναντίον της αστυνομίας, την οποία κατηγορούν ότι δεν λαμβάνει σοβαρά τις καταγγελίες των θυμάτων βιασμών.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο NDTV, ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι οι αρχές της χώρας θα πρέπει να ακούν αυτό που έχουν να πουν οι διαδηλωτές, αντί να στρέφονται εναντίον τους όπως συμβαίνει συνήθως.

“Πρέπει να θεωρήσουμε τις διαδηλώσεις αναπόσπαστο κομμάτι της δέσμευσής μας προς την δημοκρατία. Δεν είναι δυνατόν να εκνευριζόμαστε όταν κάποιος διαδηλώνει… πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία την οργή του λαού”, πρόσθεσε.

“Κάτι φρικτό συμβαίνει στην κοινωνία μας. Πρέπει να το αναλύσουμε, να το μελετήσουμε και να το κρίνουμε”, κατέληξε ο Χουρσίντ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου