ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τα αγάλματα των Σκοπίων

πάνω-από-200-εκατ-ευρώ-για-τα-αγάλματα-των-788643

Το κόστος του πολύκροτου σχεδίου της κυβέρνησης των Σκοπίων για την ανάπλαση – μνημειοθέτηση της πλατείας των Σκοπίων, γνωστό και ως σχέδιο «Σκόπια 2014», ανήλθε στα 207 εκατ.ευρώ, γνωστοποίησε η υπουργός Πολιτισμού της χώρας Ελιζαμπέτα Κάντσεσκα-Μίλεφσκα, σε πολύωρη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε τη Δευτέρα για το ζήτημα αυτό.

Αρχικά, το κόστος του σχεδίου αυτού, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται το 2008 και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2014 προβλεπόταν να φθάσει τα 80 εκατ. ευρώ, όμως, όπως ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, προστέθηκαν και άλλα έργα, τα οποία κρίθηκαν απαραίτητα, με αποτέλεσμα το κόστος του να ανέλθει στα 207 εκατ.ευρώ.

Ορισμένα από τα πιο πολυδάπανα έργα του σχεδίου «Σκόπια 2014» είναι το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου (κόστος 37 εκατ. ευρώ), το κτίριο όπου θα στεγάζεται το Συνταγματικό Δικαστήριο (27 εκατ.ευρώ) και το νέο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών (19 εκατ.ευρώ).

Η κ. Κάντσεσκα-Μίλεφσκα ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης των Σκοπίων περί κόστους 500 εκατ.ευρώ του σχεδίου «Σκόπια 2014» είναι ψευδείς και ανυπόστατοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου