ΔΙΕΘΝΗ

Με μαύρα βραχιόλια οι δρομείς στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

με-μαύρα-βραχιόλια-οι-δρομείς-στον-μαρ-789783

Μαύρα βραχιόλια με το σύνθημα «Thessaloniki to Boston» και αυτοκόλλητα που γράφουν «γιατί;» φορούν οι δρομείς που παίρνουν μέρος στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη των θυμάτων από την αιματηρή επίθεση στη Βοστώνη.

Από το πρωί της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη ο μαραθώνιος, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία του χωριού Πέλλας και σημείο τερματισμού το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, με την κλασική διαδρομή των 42.195 μ. διεξάγονται οι αγώνες δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και οι αγώνες δρόμου 1.000 μ. κοινωνικής προσφοράς και 1.000 μ. μαθητών δημοτικών σχολείων.

Πάνω από 12.500 δρομείς, περισσότερες από 100 ομάδες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, μαθητές και απλοί πολίτες συμμετέχουν σε όλα τα αγωνίσματα, σύμφωνα με του διοργανωτές του μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Από νωρίς το πρωί ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, αλλά και σε δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου