ΔΙΕΘΝΗ

«Οι δύο ύποπτοι της επίθεσης στη Βοστόνη φαίνεται ότι έδρασαν μόνοι»

οι-δύο-ύποπτοι-της-επίθεσης-στη-βοστό-789940

Οι πρώτες ενδείξεις από τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία για τις βομβιστικές επιθέσεις στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνη δείχνουν ότι οι δύο ύποπτοι έδρασαν μόνοι τους, δήλωσε απόψε ο αστυνομικός διευθυντής του Γουότερταουν της Μασαχουσέτης.

Ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε την Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία ενώ ο 19χρονος αδελφός του, Τζοχάρ, συνελήφθη τα ξημερώματα σήμερα και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Μπεθ Ίσραελ, στο ίδιο όπου είχαν μεταφερθεί και τα θύματα από τις εκρήξεις της περασμένης Δευτέρας.
Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έφτασαν το πρωί στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη ποιες κατηγορίες θα απαγγελθούν στον Τζοχάρ. Η υπουργός Δικαιοσύνης της Μασαχουσέτης Κάρμεν Ορτίζ είπε ότι ο νεαρός μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, εάν το αποφασίσει ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.
Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, οι πράκτορες του FBI, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από τον 19χρονο ενδέχεται να ζητήσουν “εξαίρεση για λόγους δημόσιας ασφάλειας”. Αυτό σημαίνει ότι ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ δεν θα μπορεί επικαλεστεί τα λεγόμενα “δικαιώματα Μιράντα”, δηλαδή να αρνηθεί να μιλήσει στους αστυνομικούς και να γίνει η ανάκριση παρουσία του συνηγόρου του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου