ΔΙΕΘΝΗ

Φύλλο και φτερό έκανε το FBI το σπίτι του «ήρωα της Βοστώνης»

φύλλο-και-φτερό-έκανε-το-fbi-το-σπίτι-του-792084

Ο Κάρλος Αρεντόντο, μετανάστης από την Kόστα Ρίκα, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τους τραυματίες από τις βομβισιτκές επιθέσεις σκίζοντας τα ρούχα του για να σταματήσει την αιμορραγία στα άκρα τους, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών και οι αστυνομικές αρχές τον ανέκριναν στο σπίτι του και όχι μόνο.

«Το πρωί ήρθαν πράκτορες του FBI στο σπίτι μου στο Roslindale και μου έκαναν ανάκριση. Προτού φύγουν, πήραν μαζί τους τα ρούχα μου, τα παπούτσια μου και ότι άλλο αντικείμενο μου ανήκει».

Για να δικαιολογήσουν την πράξη αυτοί οι πράκτορες του FBI μου είπαν ότι «απλά κάνουν την δουλειά τους.«Στηρίζω 100% την προσπάθεια των αμερικανικών αρχών. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζει κανείς την έρευνα», δήλωσε ο Αρεντόντο.

Ο «ήρωας της Βοστώνης» είχε πάει στην αθλητική εκδήλωση για να δει τους αθλητές και τους στρατιώτες της Εθνοφρουράς που έτρεχαν στην μνήμη του γιου του που σκοτώθηκε στον πόλεμο του Ιράκ το 2004. Οι αστυνομικοί του πήραν τις φωτοραφίες που είχε τραβήξει από το αθλητικό γεγονός προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμες για τον εντοπισμό του /ή των ενόχων.

Τα τελευταία 24ωρα, ο Αρεντόντο δέχεται επισκέψεις από γείτονες για να του σφίξουν το χέρι επειδή έσπευσε να προσφέρει απλόχερα την βοήθειά του στους τραυματίες. Από τότε που έχασε και τα δύο παιδιά του, έχει χριστεί «στρατιώτης της ειρήνης». Γυρίζει μ’ ένα φορτηγό την αμερικανική επικράτεια και ζητά να σταματήσει κάθε είδους αιματοχυσία.

Το 2004, όταν ο γιος του Αλεξάντερ υπηρετούσε στους πεζοναύτες, σκοτώθηκε στο Ιράκ από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή. Μόλις το έμαθε ο Κάρλος προσπάθησε να αυτοπυροποληθεί αλλά ευτυχώς τον έσωσαν. Πριν από δύο χρόνια, ο δεύτερος γιος του, Μπράιαν, που δεν άντεξε τον χαμό του αδερφού του στο Ιράκ, αυτοκτόνησε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου