ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο ασθενής έσωσε τον οδηγό ασθενοφόρου που τον μετέφερε

γαλλία-ο-ασθενής-έσωσε-τον-οδηγό-ασθεν-792229

Ένας Γάλλος με καρκίνο προχωρημένου βαθμού έσωσε τη ζωή ενός οδηγού ασθενοφόρου την ώρα που ο τελευταίος τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο Κρίστιαν Ναγιέτ, 60 ετών, πήρε τον έλεγχο του ασθενοφόρου, όταν ο οδηγός του, Ζαν Φρανσουά Πίνα, διαμαρτυρήθηκε πως ένιωθε τσιμπήματα στα χέρια του.

Σύμφωνα με το BBC, ο 60χρονος κατάλαβε πως ο οδηγός πάθαινε καρδιακή προσβολή και χωρίς να φοβηθεί καθόλου, πήρε τη θέση του οδηγού και τον μετέφερε στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Οι γιατροί που εγχείρησαν τον οδηγό αμέσως μόλις έφτασαν στο νοσοκομείο, είπαν πως αν δεν είχε επέμβει ο Ναγιέτ, ο οδηγός θα είχε πεθάνει.

Ο 60χρονος δήλωσε στην εφημερίδα «Voix du Nord» πως πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον οδηγό προτού του πει «Δωσ’ μου τα κλειδιά! Εμπιστεύσου με! Η ζωή μου δεν κινδυνεύει όσο η δική σου!». Και συνεχίζοντας ανέφερε πως δεν μπορούσε να βρει τη σειρήνα του ασθενοφόρου, αλλά κατάφερε να ανάψει τα φώτα και του ζήτησε να κουνά το χέρι του έξω από το παράθυρο για να κάνει νόημα στα διερχόμενα αυτοκίνητα να τους αφήσουν να περάσουν.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου