ΔΙΕΘΝΗ

Ποιος συγγραφέας περιέγραψε με ακρίβεια το μακελειό της Βοστώνης το 2002

ποιος-συγγραφέας-περιέγραψε-με-ακρίβ-792421

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστώνη άρχισαν να διαχέονται αμέσως μετά το μακελειό.

Πολλοί ασχολήθηκαν με την ημερομηνία του χτυπήματος, με το μήνα και με τις ομοιότητες που είχε η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση με άλλες.

Σήμερα, δυο μέρες μετά οι θεωρίες ξαναφουντώνουν με αφορμή το βιβλίο του Τομ Λόνεργκαν «Heartbreak Hill – Θρίλερ στο μαραθώνιο της Βοστώνης» που είχε εκδοθεί το 2002.

Μιλώντας στη Huffington Post ο Λόνεργκαν ανέφερε ότι όταν είδε στην τηλεόραση τις σκηνές από το μακελειό της Βοστώνης δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του με αυτό που έβλεπε. «Ακριβώς όπως το είχα προβλέψει, δεν μπορούσα να το πιστέψω» πρόσθεσε.

Οι ομοιότητες του βιβλίου του Λόνεργκαν με την προχθεσινή δολοφονική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης προκαλούν ανατριχίλα και κάνουν πολλούς να υιοθετήσουν θεωρίες συνωμοσίας.

Το story του βιβλίου «Heartbreak Hill – Θρίλερ στο Μαραθώνιο της Βοστώνης»

Μια τρομοκρατική ομάδα τοποθέτησε και πυροδότησε εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί αθλητές και απλοί θεατές. Σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου, η οποία είναι πανομοιότυπη με την πολύνεκρη επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης, ακροδεξιοί εξτρεμιστές απειλούν να ενεργοποιήσουν μια σειρά από βόμβες κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν οι μαραθωνοδρόμοι, αλλά η προσπάθειά τους ανακαλύφθηκε.

Σύμπτωση ή πηγή έμπνευσης για τους τρομοκράτες το βιβλίο;

Το ερώτημα που ταλανίζει τώρα τον Τομ Λόνεργκαν είναι αν οι ομοιότητες της προχθεσινής επίθεσης στη Βοστώνη με τα όσα περιγράφει στο βιβλίο του δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή σύμπτωση ή αν οι τρομοκράτες προχώρησαν στο συγκεκριμένο χτύπημα εμπνεόμενοι από το βιβλίο «Heartbreak Hill – Θρίλερ στο μαραθώνιο της Βοστώνης».

«Οταν είδα τις ειδήσεις, δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου την ιδέα ότι ίσως κάποιος εμπνεύστηκε από το μυθιστόρημά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας μιλώντας στη Huffington Post.

Πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε η συμμετοχή του ίδιου του συγγραφέα στο μαραθώνιο της Βοστώνης το 1996. «Καθώς έτρεχα, σκεφτόμουν συνέχεια ότι σε λίγο θα εκραγεί κάποια βόμβα».

Παρά τα όσα έγιναν, ο Λόνεργκραν δεν θα αποσύρει το βιβλίο του καθώς για εκείνον αποτελεί «μια απεικόνιση των καλύτερων συναισθημάτων του για τον μαραθώνιο, για την πόλη της Βοστώνης και για τον αθλητισμό».

Πηγή:iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου