ΔΙΕΘΝΗ

Διαψεύδουν οι αμερικανικές Αρχές τη σύλληψη υπόπτου στη Βοστώνη

διαψεύδουν-οι-αμερικανικές-αρχές-τη-σ-792560

Το FBI, η Αστυνομία και ο Εισαγγελέας της Βοστώνης διέψευσαν την πληροφορία ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος ο οποίος εκτιμάται ότι συμμετείχε στις φονικές βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Δευτέρας στη Βοστώνη.

«Παρά τα εκτεταμένα ρεπορτάζ, καμία σύλληψη δεν έχει γίνει για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης», ανακοίνωσε το FBI.

«Κανείς ύποπτος δεν έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης», έγραψε η Αστυνομία της Βοστώνης στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Την πληροφορία διέψευσε και το Γραφείο της Εισαγγελίας της Βοστώνης.

Την πληροφορία της σύλληψης ενός υπόπτου είχαν αρχικά μεταδώσει το CNN και το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. Αργότερα αναμεταδόθηκε από πλήθος αμερικανικών ΜΜΕ.

Μάλιστα, το Associated Press μετέδωσε ότι ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή της Βοστώνης.

Το πρακτορείο μετέδωσε την πληροφορία της σύλληψης επικαλούμενο αστυνομική πηγή. Η ίδια πηγή επέμεινε ότι έχει γίνει σύλληψη υπόπτου, ακόμη και μετά την επίσημη διάψευση της πληροφορίας, όπως μετέδωσε το Associated Press σε νεότερο τηλεγράφημά του.

Το CNN ανασκεύασε την πληροφορία που είχε αρχικά μεταδώσει, αναφέροντας ότι μια αστυνομική πηγή πληροφόρησε έναν ρεπόρτερ του ότι ένας άνδρας είχε συλληφθεί. Αργότερα, όμως, δύο ανώτεροι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον ίδιο ρεπόρτερ ότι είχε συμβεί «μια παρεξήγηση μεταξύ των αξιωματούχων» και ότι κανείς δεν έχει συλληφθεί.

Πηγές τις οποίες επικαλέστηκε νωρίτερα το CNN ανέφεραν ότι οι Αρχές ταυτοποίησαν έναν ύποπτο εξετάζοντας το υλικό που κατέγραψαν δύο κάμερες ασφαλείας λίγο πριν σημειωθεί η μία από τις δύο εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή τριών ατόμων και τραυμάτισαν 176 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το CNN, στο βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας να αφήνει μια μαύρη τσάντα στο σημείο όπου εξερράγη η δεύτερη βόμβα.

Πηγές της αστυνομίας δήλωσαν στο CNN ότι αυτό το βίντεο, όπως και άλλο υλικό που βρέθηκε, βοήθησε στην ταυτοποίηση του υπόπτου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου