ΔΙΕΘΝΗ

Καρατομήθηκε ο Ισπανός πρόξενος στη Βοστώνη γιατί παρά το μακελειό σχόλασε κανονικά

καρατομήθηκε-ο-ισπανός-πρόξενος-στη-β-793519

Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο Ισπανός πρόξενος στη Βοστώνη, Πάβλο Σάντσεθ-Τεράν, γιατί την ημέρα της βομβιστικής επίθεσης με τους νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες, μερίμνησε μόνο …για να «χτυπήσει κάρτα» την προκαθορισμένη ώρα.

Ενώ το μακελειό εξελισσόταν και παρά το γεγονός ότι στο Μαραθώνιο συμμετείχαν και 90 Ισπανοί, ο πρόξενος έκλεισε την «κανονική ώρα» τα γραφεία της αποστολής, όχι μόνο χωρίς να φροντίσει να παράσχει βοήθεια στους Ισπανούς που έψαχναν τους ανθρώπους τους, αλλά χωρίς ουτε καν να δώσει τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, η Ισπανία απήλλαξε την Τρίτη από τα καθήκοντά του τον πρόξενό της στη Βοστώνη με την αιτιολογία της «μη άσκησης των καθηκόντων του», διότι έκλεισε τα γραφεία της αποστολής την καθορισμένη ώρα, παρ’ όλο που είχε σημειωθεί η βομβιστική επίθεση στην πόλη κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού Μαραθωνίου, που προκάλεσε τρεις νεκρούς και 176 τραυματίες.

Ο πρόξενος Πάβλο Σάντσεθ-Τεράν «ενημερώθηκε πως απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του για μη τήρηση των προξενικών του καθηκόντων», ανακοίνωσε πηγή από το ισπανικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, η διοικητική αυτή τιμωρία κατέστη επιβεβλημένη διότι ο πρόξενος έσπευσε να κλείσει τα γραφεία της διπλωματικής αποστολής σαν να ήταν μια κανονική ημέρα, παρότι είχαν σημειωθεί οι τρεις φονικές εκρήξεις και ότι στον Μαραθώνιο της Βοστώνης συμμετείχαν 90 Ισπανοί δρομείς.

Ο ίδιος ο πρόξενος, ερωτηθείς σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο Marca TV, υποστήριξε πως τα γραφεία του ισπανικού προξενείου στη Βοστώνη έκλεισαν την κανονισμένη ώρα, δύο ώρες μετά την έκρηξη των βομβών.

«Ήταν ώρα», υποστήριξε ο ίδιος, ενώ το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο επισημαίνει πως «στην ίδια συνέντευξή του, ο πρόξενος δεν έδωσε κανένα τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης που να έχει τεθεί στη διάθεση των Ισπανών ή των οικογενειών τους και απλώς παρέπεμπε στις τηλεφωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων όσους προσέφευγαν σε αυτόν για πληροφορίες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου