ΔΙΕΘΝΗ

Απέφυγε να μιλήσει για τρομοκρατία στη Βοστώνη ο Μπαράκ Ομπάμα

απέφυγε-να-μιλήσει-για-τρομοκρατία-στ-794263

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος το έκανε, ούτε και γιατί. Όμως μην έχετε αμφιβολία, θα φθάσουμε ώς το τέλος και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν» ήταν η προσεκτική, πρώτη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν τη Βοστώνη.

«Τα πρόσωπα ή οι ομάδες που ευθύνονται θα τιμωρηθούν από την αμερικανική Δικαιοσύνη» διεμήνυσε ο Ομπάμα, χωρίς να κάνει λόγο για τρομοκρατία και να δείξει προς κάποια κατεύθυνση για τις βόμβες που έσπειραν πανικό στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη δεν πρέπει να εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα πριν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία.

«Αλλά μην έχετε αμφιβολία, θα το φτάσουμε ως το τέλος, θα βρούμε ποιος το έκανε αυτό, θα μάθετε γιατί το έκανε» τόνισε επισημαίνοντας πως όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες μετέχουν στην έρευνα.

Ακολούθως αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επισήμανε πως η αμερικανική διακυβέρνηση χειρίζεται την υπόθεση ως «πράξη τρομοκρατίας», διασαφηνίζοντας ότι η έρευνα καλείται να διακριβώσει εάν όντως σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τρομοκρατική οργάνωση, εγχώρια ή διεθνή.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους τραυματίες. Όλοι οι Αμερικανοί βρίσκονται δίπλα στους πολίτες της Βοστώνης» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, στέλνοντας μήνυμα ομοψυχίας και αλληλεγγύης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου