ΔΙΕΘΝΗ

Μπαράζ επιθέσεων με 19 νεκρούς και 189 τραυματίες συγκλονίζει το Ιράκ

μπαράζ-επιθέσεων-με-19-νεκρούς-και-189-τραυ-794637

Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε σημείο ελέγχου στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τραυματίζοντας άλλους 17, ανακοίνωσαν σήμερα η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

“Δύο οχήματα κατάφεραν να φθάσουν στην είσοδο του αεροδρομίου της Βαγδάτης και έμειναν εκεί σταθμευμένα. Ενώ πραγματοποιούσαμε έλεγχο ρουτίνας, τα δύο αυτοκίνητα εξερράγησαν το ένα μετά το άλλο. Δύο επιβάτες που μετέβαιναν στο αεροδρόμιο σκοτώθηκαν”, είπε αστυνομική πηγή.

Την ίδια ώρα, ιατρικές πηγές και υπηρεσίες ασφαλείας σε νεότερο απολογισμό τους, ανακοίνωναν ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 172 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε κύμα επιθέσεων που είχε συγκλονίσει λίγο νωρίτερα το Ιράκ. Μόνο στην πόλη Τουζ Χουρμάτου, 175 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, τρεις επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή έξι ανθρώπων και προκάλεσαν τον τραυματισμό 60 άλλων.

Οι περισσότερες επιθέσεις σημειώθηκαν στη Βαγδάτη, το πρωί την ώρα που οι Ιρακινοί μετέβαιναν στην εργασία τους, καθώς και στις πόλεις Νασιρίγια, Χίλα, Σαμάρα και Μπακούμπα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου